Zo bescherm je jouw waardevolle spullen

Wel zo fijn

Als je documenten, bestanden of spullen van grote emotionele waarde graag veilig wil opslaan, doe je er goed aan ze op te bergen in een daarvoor bestemde kluis. Ze zijn er niet alleen in enorme formaten geschikt voor bedrijfspanden, maar er zijn ook prima, kleinere kluizen voor privégebruik. Er bestaan veel soorten kluizen voor thuis, met belangrijke verschillen. Zo heb je kluizen die alleen inbraakwerend zijn, maar ook kluizen die beschermen tegen brandschade.

Inbraakwerende kluizen

Inbraakwerende kluizen kunnen in verschillende gradaties beschermen tegen diefstal. De kluizen onderscheiden zich in grootte, prijsklasse en ook in de mate waarin de kluis beschermt, de zogenoemde waardeberging. De waardeberging is een geldbedrag dat aangeeft voor hoeveel geld je verzekerd bent bij de berging van contant geld en andere kostbaarheden zoals juwelen. Hoe beter de kluis beschermt, hoe hoger de waardeberging. De waardeberging van een kluis wordt bepaald aan de hand van certificeringen. Zo moet bijvoorbeeld een kluisslot aan een bepaalde Europese norm voldoen.

Brandwerende kluizen

Kluizen die tegen inbraak beschermen, zijn niet per definitie ook brandwerend. Brandwerende kluizen zijn gemaakt van ander materiaal en ze zijn dikker dan inbraakwerende kluizen, zodat de inhoud tot een bepaalde duur niet aangetast kan worden door hitte. Brandwerende kluizen zijn ook beschikbaar in verschillende gradaties, waarbij de kluis, afhankelijk van de tests die de kluis doorstaan heeft, tot 30, 60 of 120 minuten tegen brand kan beschermen.

Documenten- of datakluizen

Brandwerende kluizen kun je vervolgens opdelen in grofweg twee categorieën: documentenkluizen en datakluizen. Documentenkluizen zijn geschikt om papieren materiaal in op te bergen en datakluizen kunnen gebruikt worden voor de opslag van bijvoorbeeld USB-sticks, dvd’s of een harde schijf. Dit heeft ermee te maken dat papier een veel hogere temperatuur aankan dan de mediadragers. Waar de laatste categorie al kapotgaat bij 50 graden Celcius, kan papier tot 170 graden Celcius onbeschadigd blijven.

Verankeren

Als je een kluis gaat aanschaffen, neem dan de plek waar je de kluis neer wil zetten mee in de overweging. Als je ‘m eenmaal in huis hebt, is het namelijk niet zo slim om het ding zomaar ergens neer te zetten. Met name als de kluis niet zo zwaar is, zou-ie in zijn geheel meegenomen kunnen worden bij een inbraak, en dat is natuurlijk juist wat je wil voorkomen. Het is nodig om de kluis te verankeren, ofwel goed vast te zetten aan de muur of de vloer. Als je van tevoren al weet waar je de kluis stevig kunt verankeren, kun je een gerichte keuze maken voor de juiste kluis.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist