Welke verzekeringen kunnen nodig zijn

als je een woning huurt?

De huizenprijzen van koopwoningen zijn de afgelopen jaren sterk gestegen en staan intussen op een recordhoogte. Hierdoor zijn steeds meer mensen aangewezen op een huurwoning. Hoewel dit als nadelen heeft dat je geen vermogen opbouwt door het afbetalen van de hypotheek en er sprake kan zijn van stijgende huurprijzen, heeft het ook voordelen. Huren geeft minder zorgen, aangezien de verhuurder verantwoordelijk is voor het grote onderhoud zoals buitenschilderwerk en het regelen van de levering van energie en water. Als huurder ben je verantwoordelijk voor minder zaken dan als woningeigenaar, en loop je dus ook minder kans op financiële tegenvallers. Toch zijn er een aantal verzekeringen die ook voor mensen met een huurwoning erg handig kunnen zijn. Hieronder lees je meer over drie van deze verzekeringen.

Inboedelverzekering

Verzekeringen die met woningen te maken hebben, worden ook wel woonverzekeringen genoemd. Deze zijn onder te verdelen in een opstal- en inboedelverzekering. De opstalverzekering is de verantwoordelijkheid van de verhuurder. Maar met een inboedelverzekering kun je als huurder wel schade aan of verlies van je roerende zaken zoals het interieur of meubilair afdekken. In geval van onder andere brand, diefstal, storm of waterschade krijg je een vergoeding om de beschadigde eigendommen te laten repareren of vervangen. Een inboedelverzekering kun je vaak uitbreiden met een glasverzekering. Slaat een deur hard dicht en breekt een ruit? Dan valt dit niet onder de opstalverzekering van de verhuurder. Een glasverzekering dekt dan wel de kosten voor het vervangen van de ruit.

Rechtsbijstandverzekering

Het kan altijd eens gebeuren dat je een juridisch geschil krijgt met een andere partij. Op dat moment wil je natuurlijk deskundige rechtshulp van een expert krijgen, en dat de kosten hiervan gedekt zijn. Als huurder kan het bijvoorbeeld gaan om een geschil met de verhuurder, buren of de gemeente. Tot op zekere hoogte ben je als huurder overigens beschermd door de huurbescherming. Maar mocht er een conflict zijn met de verhuurder, dan wil je toch zonder hoge kosten goede rechtsbijstand.

Aansprakelijkheidsverzekering

Ook als je altijd erg voorzichtig bent, kan het zijn dat jij of gezinsleden per ongeluk schade veroorzaken bij anderen. Wordt je door de verhuurder aansprakelijk gesteld voor schade aan de huurwoning? Dan zorgt een aansprakelijkheidsverzekering ervoor dat je niet zelf op hoeft te draaien voor de kosten voor reparatie of vervanging als de schade per ongeluk veroorzaakt is. Het kan je ook gebeuren dat je aansprakelijk wordt gesteld voor schade waar je eigenlijk zelf maar weinig aan kan doen. Bijvoorbeeld door een lekkage die ook bij je buren schade heeft veroorzaakt. Of voor schade die door je kinderen veroorzaakt zijn. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt ook deze schade.

Als huurder kun je zelf het beste bepalen welke verzekeringen je wel of niet nodig vindt. Maar wil je gedekt zijn tegen hoge (onverwachte) financiële kosten door schade? Dan kan het verstandig zijn je voor verschillende risico’s te verzekeren.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist