Welke verschillende soorten afvalcontainers

zijn er

Ga je binnenkort in of rondom jouw woning aan de slag? Dan is de kans groot dat hierbij behoorlijk wat afval vrijkomt. Om dit makkelijk en snel af te kunnen voeren, is een container huren aan te raden. Wanneer je op zoek gaat naar zo’n container, ontdek je snel genoeg dat er behoorlijk wat mogelijkheden zijn. Allereerst kun je bij verschillende bedrijven een container huren. Daarbij komt dat er allerlei verschillende containers zijn. Om jou te helpen de juiste container te huren, zetten we in deze tekst op een rijtje welke verschillende soorten afvalcontainers er allemaal zijn.

Bouwafval
Wanneer je met jouw woning aan de slag gaat, kun je een container voor bouwafval huren. Deze container is bedoeld voor huisraad, bouw- en sloopafval, steenachtige materialen, papier, plastic en hout. Daarnaast mag maximaal 10 procent van de inhoud van de container bestaan uit gips of gasbeton en isolatiemateriaal. Bovendien mag je vloerbedekking, zeil, vinyl en pvc (maximaal 15 procent) afvoeren in deze container.

Grofvuil
Als je in huis aan de slag gaat, kun je ook een grofvuil container huren. Grofvuil is de benaming voor diverse afvalsoorten. Vandaar dat je het volgende afval af mag voeren in een grofvuil container: huisraad, bouw- en sloopafval, hout, papier, plastic, steenachtig materiaal, isolatiemateriaal (10 procent), gips en gasbeton (10 procent) en vloerbedekking, pvc, zeil en vinyl (15 procent).

Puin
Wil je puin afvoeren? Dan moet je hier een speciale container voor huren. Je hebt namelijk een container nodig die geschikt is voor harde, steenachtige materialen. In een puincontainer mag je onder meer keramische producten, zoals wasbakken en toiletpotten, en harde steensoorten, zoals klinkers, betonpuin en dakpannen, afvoeren. Daarnaast is deze container geschikt voor grind- en stoeptegels, wand- en vloertegels en gewapend beton. Bovendien mag de container maximaal 5 procent zand/grond bevatten.

Hout
Komt er veel hout vrij bij een klus en wil je dit afvoeren? Huur dan een speciale hout container. Deze container is geschikt voor hardboard en zachtboard, spaanplaten, mdf, beschilderd hout en hout met scharnieren en/of spijkers. Daarnaast mag je meubels die vrij zijn van overige afvalstromen afvoeren in deze container, evenals kozijnen en deuren die vrij van glas zijn.

Groenafval
Wie in de tuin aan de slag gaat, doet er goed aan een container voor groenafval te huren. Hierin mag je onder andere snoei- en tuinafval, takken en struiken (zonder kluit), onkruid en bladeren afvoeren. Daarnaast mag maximaal 20 procent van de inhoud uit gras zonder grond bestaan.

Grond
Komt er een overkapping in jouw tuin? Of ga je jouw woning uitbouwen? Dan is de kans groot dat je zand en/of graszoden af moet voeren. Hiervoor huur je een speciale grond container. Naast zand en graszoden mag je er ook visueel schone grond en tuinaarde in afvoeren.

Dakafval
Wanneer je met jouw dak aan de slag gaat, huur je een dakafval container. Je mag de volgende afvalsoorten afvoeren in deze container: dakleer (teerhoudend of bitumineus), dakgrind, aanklevend materiaal (isolatie), maximaal 10 procent zand en maximaal 50 procent hout en overig afval.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist