Welke autoverzekering moet je afsluiten?

De meest uitgebreide?

Op het moment dat je een verzekering voor je auto af gaat sluiten voor je nieuwe of tweedehands voertuig, zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je de huidige verzekering voor je auto wilt oversluiten om kosten uit te sparen. Het is altijd belangrijk om autoverzekeringen goed te vergelijken en je opgebouwde schadevrije jaren mee te nemen naar je nieuwe verzekeraar om kosten te besparen.

Welke soorten autoverzekeringen bestaan er?

Je bent als eigenaar van een auto die in Nederland op de openbare weg rijdt altijd verplicht om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze WA verzekering zorgt ervoor dat als je schade maakt aan een ander voertuig, dus niet die van jezelf, dit vergoed wordt door je verzekering. Dit is bij wet geregeld en je bent strafbaar mocht je de openbare weg opgaan zonder deze autoverzekering.

Naast de gewone WA verzekering kan je ervoor kiezen om je auto uitgebreider te verzekeren. Bij een WA plus, oftewel een WA + beperkt casco verzekering, kies je ervoor om tevens je auto te verzekeren tegen invloeden van buitenaf. Hierbij kan je denken aan de weersomstandigheden zoals storm, hagel, ruitbreuk, inbraak en diefstal. Toch zijn niet altijd al deze zaken gedekt binnen je verzekering en is het belangrijk om de voorwaarden goed door te nemen.

De meest uitgebreide verzekering

Als je je auto geheel wilt verzekeren tegen alle mogelijke schades, ook die je zelf toebrengt aan je auto, dan kan je overwegen om een WA + volledig casco verzekering af te sluiten. Dit wordt ook wel een WA all inclusive autoverzekering genoemd. Alle mogelijke schades aan jezelf die jij of door de tegenpartij worden toegebracht, worden hierbij vergoedt. Dit is vaak alleen een goede optie wanneer je een nieuwe auto hebt aangeschaft. Bij oudere auto’s is het vaak niet het geld waard.

Aanvullende dekkingen afsluiten

Je kan er tevens voor kiezen om aanvullende verzekeringen en dekkingen af te sluiten. Hierbij kan je denken aan een rechtsbijstandverzekering of een inzittendenverzekering in het geval van ongevallen. Deze laatste verzekering keert een vast bedrag uit voor materiële- en immateriële schade, zowel bij blijvende invaliditeit als het overlijden van een persoon.

Een rechtsbijstandverzekering heb je mogelijk al afgesloten en in dit geval is het belangrijk om na te gaan of je hierbij geen dekking voor je voertuig hebt afgesloten. Anders is het mogelijk dat je jezelf dubbel verzekert en dat is zonde van het geld.

Ook bestaan er nog aanvullende dekkingen voor accessoires, pechhulp en dergelijke. Met pechhulp heb je vaak de keuze uit binnen Nederland, binnen Europa of wereldwijd. Let op dat je ook hierbij niet jezelf dubbel verzekerd.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist