Wat zijn duurzame keuzes bij een bedrijfsinrichting?

afvalscheidingsprullenbak

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Ook in het bedrijfsleven is het essentieel om hier rekening mee te houden. De kans is groot dat je nog wel de nodige aanpassingen kunt doen in je bedrijf om bijvoorbeeld je kantoorpand duurzamer en milieuvriendelijker in te richten. We zetten een aantal tips op een rijtje die relatief eenvoudig zijn toe te passen!

Afval scheiden in je kantoorpand

Het scheiden van afval wordt steeds belangrijker in het dagelijkse leven. Zo ook tijdens het leven op de werkvloer! Er zijn voor bedrijven verschillende handige systemen te vinden die het scheiden van afval eenvoudig maken voor zowel de werknemer als de beheerder van het pand. Met een slimme afvalscheidingsprullenbak is meteen duidelijk hoe het afval moet worden gescheiden. Dit wordt aangegeven met een markering op de bak, waarop duidelijk wordt in welk vak welk soort afval moet worden gegooid. Er zijn verschillende afvalbakken voor scheiden om uit te kiezen, met bijvoorbeeld twee, drie of vier verschillende vakken in de afvalbak. Besteed ook aandacht aan de looks van de prullenbakken: zo vormen ze een mooi geheel met de verdere stijlvolle inrichting van het bedrijfspand. Een design prullenbak kan gewoon pontificaal in beeld staan, wat het scheiden van afval nog aantrekkelijker maakt. Denk aan een prullenbak met een minimalistisch en strak ontwerp, of juist een robuust design met stoer staal.

Duurzame producten bij een kantoorinrichting

Niet alleen de prullenbak kan een upgrade gebruiken bij de kantoorinrichting. Het is verstandig om te kiezen voor milieuvriendelijke en duurzame producten. Hier is dan misschien een grotere investering voor nodig, maar je kiest zo voor een kantoorinrichting die langer meegaat dankzij een hoogwaardige kwaliteit. Dat zorgt voor het duurzame karakter. Er worden verder steeds meer kantoormeubelen en -accessoires ontworpen van gerecyclede materialen. Van bureaus tot kantoorartikelen zoals notitieboekjes en pennen: voor vrijwel alle benodigdheden is er een verantwoord alternatief te vinden.

Slimmer omgaan met energieverbruik


We kennen allemaal wel het aanzicht van een kantoorpand waar lang na de gebruikelijke werkuren alle lichten nog aanstaan. Dit is eigenlijk nergens voor nodig: het is hoog tijd om het energieverbruik eens kritisch na te gaan. Zo is het slim om verlichting met sensoren te installeren: hiermee schakelen de lampen zichzelf uit als er een langere tijd geen beweging is gedetecteerd. Energiezuinige lampen zijn ook een must, net als energiezuinige apparaten. Denk aan de koffieautomaten, koelkasten, printers en beamers. Stopcontacten met timers zorgen dat apparaten worden uitgeschakeld buiten de kantooruren. Verder kunnen werknemers worden geadviseerd om apparaten volledig uit te zetten na werktijd: probeer de sluimerstand te vermijden. Zo helpen alle beetjes mee voor een groenere invulling van je bedrijf!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist