Wasmachine effectief gebruiken

6 tips

Er zijn maar weinig apparaten die onze manier van leven zo hebben veranderd als de wasmachine! We hoeven niet langer uren te zwoegen op een bak met vuile was, waarbij we elk onderdeel met de hand moeten schrobben. In plaats daarvan kunnen we onze kleren gewoon in de machine stoppen, wat wasmiddel toevoegen en de machine al het werk voor ons laten doen. In slechts enkele minuten komen onze kleren er schoon en fris ruikend uit, klaar om opgehangen of opgeborgen te worden. Met de juiste strategieën kun je je kleren schoon krijgen en nog tijd besparen ook! Vandaag geven we je graag zes tips over hoe je een wasmachine effectief kunt gebruiken. Laten we beginnen!

 

#1 Behandel vlekken vooraf 

Niets verpest een dag als je kleren tevoorschijn moeten halen en ontdekken dat ze bevlekt zijn. Om dit te voorkomen kun je vlekken voorbehandelen voordat je ze in de LG wasmachines stopt. Breng een kleine hoeveelheid vlekkenverwijderaar direct op de betreffende plek aan en laat het 10 minuten zitten voordat je het in het wasprogramma gooit. Het snel behandelen van vlekken helpt niet voorkomen dat vlekken moeilijker te verwijderen zijn, maar het helpt ook je kleding beschermen tegen schade. Kleding met veel vlekken zal tijdens het wasprogramma van Whirlpool wasmachines eerder gaan uitvegen, waardoor kleuren kunnen uitlopen en stoffen kunnen afbreken. Door vlekken van tevoren te behandelen, kun je ervoor zorgen dat je kleding op zijn best uit de was komt!

#2 Scheiden van licht en donker 

De meeste mensen denken er niet over na om al hun kleren in de wasmachine te gooien, ongeacht de kleur. Toch is het eigenlijk het beste om je lichte en donkere kledingstukken te scheiden voordat je ze wast. Ten eerste kunnen lichtere kleuren dof en vaal worden als ze samen met donkere kleding worden gewassen. De kleurstoffen in donkere stoffen kunnen tijdens het wassen overgaan op lichtere stoffen, waardoor die hun helderheid verliezen. Bovendien kan het mengen van lichte en donkere kleding leiden tot ongelijkmatig wassen. 

#3 Begin eerst met koud 

Als je een wascyclus begint, kies dan altijd eerst voor koud water. Niet alleen is koud water gemakkelijker voor stoffen dan warm water, maar met koud water kun je ook bepaalde vlekken beter verwijderen dan met warm water. Bovendien is het energiezuiniger! Ook kan heet water soms vlekken zetten, waardoor ze later moeilijker te verwijderen zijn. Door eerst koud water te gebruiken, geef je jezelf de beste kans om vuil of vlekken uit je kleding te verwijderen. Dus de volgende keer dat je de was doet, zorg dan dat je begint met een voorbehandeling met koud water. 

#4 Gebruik spaarzaam wasmiddel 

Je hebt niet zoveel wasmiddel nodig als je denkt! Als je te veel wasmiddel gebruikt, kunnen er resten op je kleding achterblijven die er niet alleen dof uitzien, maar ook huidirritatie veroorzaken als je ze tegen je blote huid draagt. Om het meeste uit je wasmiddel te halen gebruik je 2/3 van wat op de fles wordt aanbevolen per lading wasgoed. Te weinig wasmiddel maakt ook minder goed schoon, dus zoek een balans die voor jou het beste werkt!  

#5 Kies de juiste cyclus

Als je niet zeker weet welke cyclus je moet kiezen voor elk type stof, kijk dan op het waslabel dat aan elk kledingstuk is bevestigd voordat je het in de wasmachine stopt. De symbolen geven aan welke temperatuur en welk wasprogramma je moet gebruiken, dus controleer het altijd goed voordat je aan een wasbeurt begint! Het is ook zo verleidelijk om zo veel mogelijk kleding in de wasmachine te proppen - alles wat in de badkamer ligt - maar dit is niet aan te raden omdat de kleding dan niet genoeg ruimte heeft om te bewegen tijdens het wasproces. Zo kan de was niet goed schoon worden of zelfs beschadigd raken door te veel wrijving tussen kledingstukken in dezelfde lading. Zonde! 

#6 Droog je kleren goed

Last but not least! Na het wassen zorg je ervoor dat ze goed gedroogd worden, door ze aan de lucht te laten drogen, door ze in de wasdroger te drogen (indien beschikbaar). Luchtdroging verdient de voorkeur omdat het de levensduur van de stof beter beschermt dan machinaal drogen; maar als je een droger moet gebruiken, zorg er dan voor dat je een geschikte instelling kiest, afhankelijk van het type stof dat gedroogd wordt, voor telkens een optimaal resultaat!

Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen kun je tijd besparen en tegelijkertijd je kleding beschermen tegen schade door overbelasting of verkeerde temperatuur instellingen tijdens het wassen. Dus waarom zou je wachten? Ga vandaag nog aan de slag en geniet van schonere kleding met minimale inspanning!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist