Waarom wachten tot morgen?

Verduurzaam nu jouw huis

Meer mensen stappen over naar een duurzame leefstijl en dat is een positieve ontwikkeling! Wanneer je jouw huis wilt verduurzamen, is het slim om te kijken naar je energierekening. Vaak kun je al met wat kleine aanpassingen een energiezuiniger huishouden creëren. Niet alleen het huis, maar ook de tuin kun je verduurzamen. Je kunt denken aan verduurzaamde planken zoals vlonderplanken voor het terras of je kunt een eigen moestuin beginnen. Het kan lastig zijn om te bepalen waar je moet beginnen bij het verduurzamen van je huis. Daarom zetten wij hieronder enkele tips voor je op een rij. Lees snel verder en begin vandaag nog met verduurzamen. 

Het isoleren van je huis 

Door je huis te isoleren bespaar je kosten en energie. Dit zorgt ervoor dat de warmte ‘s zomers niet binnenkomt en in de winter niet je huis verlaat. Je kunt een spouwmuur of een schuin dak isoleren. Het voordeel daarbij is ook dat je minder vochtproblemen in huis hebt en er geen schimmel kan ontstaan. Geluidsoverlast is geen probleem meer, want kieren in het huis kunnen zo voorkomen worden. Het isoleren van je huis zorgt er ook voor dat de waarde van het huis stijgt. Wanneer je het huis wilt gaan verkopen, scheelt dat ook meteen veel geld. 

Duurzaam verwarmen 

Wanneer je huis goed is geïsoleerd, kun je het duurzaam verwarmen door bijvoorbeeld een warmtepomp. Een warmtepomp is goed voor het milieu en het zorgt ervoor dat je geld bespaart op je energierekening. Er zijn verschillende soorten warmtepompen te vinden, zoals een ventilatiewarmtepomp, een all-electric warmtepomp en een hybride warmtepomp. Je verbruikt hiermee minder tot geen gas en je draagt bij aan een schoner milieu. Voor warmte en elektriciteit kun je ook gebruik maken van zonnepanelen om duurzame energie te realiseren. 

Duurzame materialen gebruiken 

Voor je meubels en accessoires kun je het beste duurzame materialen gebruiken. Ze gaan een langere tijd mee, omdat het materiaal sterk is. Ook wordt er vaak gerecycled bouwmateriaal gebruikt en dat zorgt voor een mooie uitstraling. Voor een nieuwe gevel of terrasoverkapping is rabat ideaal als materiaal. Het is goed te hanteren en bestand tegen weer en wind. Schapenwol, natuursteen en bamboe zijn ook duurzame materialen om te gebruiken voor het bouwen van een woning. Je kunt met deze materialen de woning helemaal naar wens maken. 

Kortom, er zijn veel voordelen aan het verduurzamen van je woning. Het zorgt voor een comfortabelere woonomgeving en je draagt bij aan een duurzamere wereld!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist