Waarom je een luchtbevochtiger

zou moeten aanschaffen in de winter

De wintermaanden zijn voorlopig nog niet verstreken. De verwarming staat hoger, en de ramen en deuren staan minder vaak open. Exact de reden dat steeds meer mensen een Philips luchtbevochtiger aanschaffen; want dat doet zowel de woning als haar inwoners goed tijdens deze gure maanden. Waarom dat is, leggen we je graag uit. 

Het huis goed doorluchten
We weten allemaal dat het goed is om het huis regelmatig door te luchten. We zetten gedurende de zomermaanden de ramen dan ook meer dan eens open. Het is nu eenmaal fijner thuiskomen in een lekker fris huis: je kunt het verschil echt voelen! Maar tijdens de wintermaanden is de kans dat ramen en deuren openstaan natuurlijk gering. Je wilt de kou liever buiten houden dan binnenhalen. Dus we houden de verwarming de hele dag aan, en alle ramen en deuren lekker dicht. Maar dat is juist het probleem.

Waarom een luchtbevochtiger?
Het feit dat we de hele dag lekker doorstoken en ramen en deuren dicht houden, zorgt dat de concentratie van de lucht in de woning verandert. Nu scheelt het natuurlijk wanneer je veel planten in huis hebt - gezien deze een goede impact hebben op de lucht in huis. Maar met weinig of helemaal geen planten kan de lucht op een gegeven moment droog worden: en dat voel je. Je keel voelt wat plakkerig en ruw, het ademhalen wordt wat lastiger en zelfs je huid kan wat droger worden. Allemaal resultaten van de droge lucht in huis - de lucht heeft namelijk toch ook echt gewoon vocht nodig. Zonder vocht in de lucht (en met alle geweldige isolerende materialen zoals in de ramen, de gevel, het dak en in de vloer) creëren we een luchtkwaliteit die haast vergelijkbaar is met de droge lucht in een vliegtuig. En dat is onaangenaam.

Wat voor luchtbevochtiger?
Dit is dan ook exact de reden dat steeds meer mensen een luchtbevochtiger in huis halen tijdens de koude maanden. De eenmalige investering zal je namelijk de komende jaren van koude maanden een betere luchtkwaliteit opleveren. Je kunt kiezen uit verschillende varianten luchtbevochtiger. Ze werken op stoom (het water wordt verhit en verlaat het toestel als stoom - je kan hier zelfs een geurtje aan toevoegen), met verdamping (de droge lucht wordt door een vochtige filter gehaald) of met een ultrasoon (deze verspreidt fijne nevel door trillingen onder water). Op deze manier zorgen we ervoor dat het huis lekker warm blijft, en de lucht fris, en vooral aangenaam.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist