Waar let je op als je een massagesalon wilt starten?

De ene massagesalon is de andere niet.

Daar zal iedereen het over eens zijn. Bij het begrip massagesalon wordt vaak een associatie gelegd met erotiek, maar dat is lang niet altijd aan de orde. Een massage kan ook gewoon puur ter ontspanning zijn of worden ingezet om pijn in spieren en gewrichten te bestrijden. Dan gaat de massage meer richting fysiotherapie. Topsporters worden ook na elke wedstrijd en training gemasseerd om hun spieren in goede conditie te houden. Maar waar let je op als je een massagesalon wilt beginnen?

Wees duidelijk over het aanbod

Wil je een salon starten waar je uitsluitend ontspannende massages aanbiedt, dan is het belangrijk om hier duidelijk over te zijn. Zo voorkom je dat klanten misschien andere ideeën hebben. Als een klant toch meer wil dan de bedoeling is, dan is het zaak dat je dit meteen duidelijk communiceert. Heb je personeel in dienst dat de massages mede doet, dan is het belangrijk dat zij hier zonder terughoudendheid duidelijk over kunnen zijn. Voor erotische massages zijn andere mogelijkheden en die zijn zeker toereikend. Je kunt verschillende soorten massages aanbieden die heilzaam kunnen werken voor mensen die oververmoeid zijn of die bepaalde klachten hebben.

De massagestoel

Bij Komoder vind je een ruim aanbod aan massagestoelen. Dit zijn comfortabele stoelen die vaak meerdere massage standen hebben, bijvoorbeeld gericht op de nek, de rug, de billen en heupen of juist de onderbenen en voeten. De klant kan erin plaatsnemen waarna de stoel volledig kan worden ingesteld om de massage zo effectief mogelijk te laten zijn. Een massage in een massagestoel duurt meestal maximaal een half uur. Dit soort stoelen zijn vaak ook beschikbaar in sauna complexen, maar daar kan vaak alleen een standaard behandeling worden gekozen, een soort ‘one fits all’ programma. Specifieke massage moet immers in overleg met de klant worden afgestemd. Dit is op deze locaties meestal niet aan de orde.

Online je inventaris kopen

Als je definitief hebt besloten om je eigen massagesalon te openen dan kun je online de benodigde inventaris aanschaffen. Het grote voordeel is dat je op je gemak alle opties kunt vergelijken zonder een verkoper die je probeert te overtuigen dat deze massagestoel toch echt de juiste keuze is. Bedenk dat een massagestoel een grote investering is en dat je er dus goed over na moet denken welke keuze je daarin wilt maken. Het is bijvoorbeeld ook handig om te kopen bij een bedrijf dat ook service kan bieden als de massagestoel een storing heeft. Het is dan prettig te kunnen werken met korte lijnen in plaats van dat je een ander bedrijf moet inschakelen dat een eventuele reparatie kan uitvoeren. Vaak geldt een responstijd van bijvoorbeeld 24 of 48 uur. Zo weet je zeker dat je niet lang zonder zit als een massagestoel niet goed meer functioneert.

Kijk voor meer informatie op https://www.komoder.nl/

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist