Voorkom stormschade

Aan de hand van deze tips

Met een opstalverzekering ben je verzekerd voor storm schade. Maar er zijn zelf een paar dingen die je kan doen om stormschade te voorkomen. Storm kan namelijk helaas voor veel schade zorgen aan je huis, denk aan een ongevallen boom, weggewaaide dakpannen of een lekkage Wil je weten wat? Lees dan snel verder wij vertellen het namelijk in deze blog.

6 tips tegen stormschade

1. Check of er losse voorwerpen thuis liggen
Aan de hand van het weerbericht heb je meestal al snel in de gaten over er een storm aan komt of niet. Als je merkt dat er een storm aan komt, haal alles dan zo snel mogelijk naar binnen. Je wilt namelijk niet je spullen zien rondvliegen door de lucht en onnodig schade aanrichten.

2. Losse dakpannen
Dakpannen zijn een van de meest voorkomende voorwerpen die je ziet rondvliegen. Dit gaat namelijk zeer gemakkelijk, als de dakpan eenmaal los zit hoeft er maar een zuchtje wind onder te komen en de dakpan vliegt te lucht in. Het is dus verstandig om een keer in de zoveel tijd de dakpannen te checken. En als je dan toch bezig bent kun je gelijk de dakgoten mee nemen.

3. Van waar komt de wind?
Wind is zeer krachtig en kan veel kapot maken, informeer daarom van welke kant de wind komt. Op deze manier kan je namelijk inschatten of je huis schade kan op lopen of niet. De windrichting in Nederland is meestal zuidwesten of noordwesten.

4. Staat je auto veilig?
Als je door hebt dat er een storm aan komt is het verstandig om te kijken of je auto veilig staat. Je wilt namelijk niet dat er losse takken of zelfs een boom op valt. Als je denkt dat de auto op een onveilige plek staat, rijd dan even naar een parkeergarage of zet de auto in de schuur als je daar plek voor hebt.

5. Zet de schutting stevig neer
Als je de schutting samen met de buren deelt kan je gemakkelijk een afspraak maken over het in de gaten houden van de schutting. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een schutting steviger te maken. Een schutting kan diep in de grond staan, maar dan alsnog is het zeer kwetsbaar. Een zuchtje wind en hij ligt al plat op de grond. Gelukkig zijn er genoeg manieren om een schutting steviger te maken.

6. Sluit alle ramen
Het kleinste kiertje kan helaas al zorgen voor enorme lekkage, sluit daarom altijd alle ramen. Als je de ramen niet sluit heb je zelfs kans dat het raam uit het kozijn vliegt. Daarnaast maak je het voor inbrekers ook minder makkelijk.

Sluit een opstalverzekering af

Als je weet dat er een storm aan komt is het fijn om te weten dat je hier goed tegen verzekerd bent, op deze manier zit je niet met stres naar buiten te kijken. Met een opstalverzekering van InShared weet je zeker dat je huis goed verzekerd is tegen stormschade. Wil je meer weten over de verzekering van InShared? Neem dan eens een kijkje op de website, hier staat namelijk meer informatie.

 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist