Korting is niet nodig

Als u een 5-sterrenbehandeling geeft

Laatst was ik bij een van de mooiste woonwinkels in Nederland:  Gilsing Wonen in Zevenaar. Daar leerde ik een hele wijze les. Wilt u ook weten hoe u minder korting hoeft te geven? Ik vertel het u graag!

Ook in de meubelindustrie heeft de recessie zijn sporen achter gelaten en ondanks dat een consument weet dat design meubels uit hand van bekende ontwerpers over het algemeen meer kosten, probeert men toch een scherpere prijs te bedingen.

Korting is eigenlijk een zwakte bod, maar als uw concurrent wel onder de prijs door gaat, is het vaak moeilijk om niet mee te gaan. Bij Gilsing Wonen hadden  ze 75% van de oplossing al in huis en door samen te werken, creëerden we een 100%  geloofwaardige oplossing om een prijs te verdedigen.

Ik stelde namelijk de vraag aan een aantal verkopers bij Gilsing Wonen of alle orders door gaan en helaas moesten ze bevestigen dat niet 100% van alle offertes ook geschreven wordt als order. Mijn vrij logische vervolgvraag was: “waar ligt dit dan aan?”

“Ze zijn elders geslaagd, ze hebben zich bedacht, we waren te duur” ,dat soort dingen kwamen op tafel. Na mijn derde vraag gebeurde er iets wonderbaarlijks. Ik vroeg namelijk wat er gedaan werd om een prijs te verdedigen en te rechtvaardigen.

Een van de betere verkopers bij Gilsing en tevens “oude rot in het vak” legde uit dat hij wel vaker met een glimlach aan zijn potentiele klant uitlegde dat hij bij Gilsing wel een 5-sterren vip behandeling krijgt. De koffie staat altijd klaar, we helpen kosteloos met het bedenken van een interieuroplossing we begeleiden van a tot z en staan dag en nacht klaar om te helpen. Hierdoor kiezen mensen toch vaak voor ons.

Na wat dieper in te zijn gegaan op dit verhaal, moesten alle verkopers toegeven dat daar de winst valt te behalen. Vaak betalen consumenten namelijk liever iets meer. Tenminste als ze het gevoel hebben dat het de moeite waard is om iets meer te betalen. Geloofwaardigheid is hierin het sleutelwoord.

Zelfs de grootste oplichter zal namelijk alles doen om uit te stralen dat het goed komt. En ook al is een verhaal over een 5 sterren behandeling nog zo mooi, waarom zou een consument u geloven alleen omdat u het zegt.

Het verhaal van deze verkoper en het keurmerk 5-sterrenspecialist sloten per toeval zo mooi bij elkaar aan dat ook ik ineens het spreekwoordelijke licht zag.

Door bij een consument goed uit te leggen dat de meerwaarde te vinden is op het gebied van service kun je gemakkelijk een prijs verdedigen. Echter door er nog bij te vermelden dat Gilsing Wonen het bieden van service zo belangrijk vindt dat ze er voor hebben gekozen om zichzelf hierop te laten controleren, wordt het wel een heel erg geloofwaardig verhaal!

Onze stelling is dan ook dat voor 70 % van alle consumenten dergelijke argumenten niet nodig zijn. Daar is ook geen winst te behalen, want die mensen kopen toch al. Hopelijk snapt u net als Gilsing Wonen dat het juist gaat om die 30%. Daar valt namelijk de winst te behalen. Als van deze 25% afvallers een paar mensen alsnog kopen door een nog geloofwaardiger verhaal , wordt er meer verdient. Sterker nog: reken voor uzelf eens uit wat 5 klanten meer op 100 keer een offerte maken op kan leveren?

Om Gilsing nog verder te helpen hebben we een hoop persberichten uitgezet en de eerste plaatsingen zijn al een feit. 

Wilt u ook hulp om het 5-sterrenlogo goed door te voeren. Wilt u weten hoe u dit het best kunt gebruiken?  Neem dan contact op met uw mediabegeleider via 0162-387777

Bent u nog geen 5-sterrenspecialist en wilt u dat worden?
Via deze link kunt u meer informatie aanvragen om 5-sterrenspecialist te worden >>>  

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist