Vijf tips voor het kopen van de juiste ladder

trapje op en trapje af

Als je een ladder koopt is het wel zo prettig als je meteen de goede koopt. Een functionerend huishouden ontkomt niet aan het moment dat je in de winkel staat en een ladder moet kopen. Het is belangrijk je allereerst goed te verdiepen in de diverse ladders die op de markt te verkrijgen zijn. Er zijn ontzettend veel soorten ladders en het is heel makkelijk om de weg kwijt te raken temidden van al deze verschillende typen. Zo heb je bijvoorbeeld een reformladder, telescoopladder, vouwladder en nog veel meer soorten. Laat je informeren over de juiste ladder voor de klussen waarvoor jij een ladder nodig hebt. In onderstaande blog lees je handige tips voor het kopen van de beste ladder.

Tip 1. De juiste hoogte

Allereerst is het uiteraard van belang dat de ladder de juiste hoogte heeft. Hoe lang de ladder die je gaat kopen dient te zijn hangt af van de klussen waarvoor je de ladder wilt gaan gebruiken. Uiteraard heb je voor het leeghalen van de dakgoten een langere ladder nodig dan het vervangen van een lamp. Ga dus goed bij jezelf na waarvoor je de ladder allemaal wilt gebruiken, want dit kan het verschil betekenen tussen ladder A en B. Als je een lage dakgoot hebt is het veelal voldoende om een ladder van 2 tot 3 meter te hebben, maar er zijn ook veel hogere huizen.

Tip 2. Heb je genoeg ruimte?

Een ladder is best een onhandig ding om slim op te bergen. Je zet een ladder het liefst niet buiten, waar hij onderhevig is aan uiteenlopende weersomstandigheden, zeker in het weerbarstige Nederland. Het materiaal is hierbij ook van belang. Misschien kun je de ladder wel aan de muur hangen. Misschien wilde je de ladder rechtop neerzetten in de schuur. In ieder geval moet je je van tevoren afvragen waar je de ladder gaat herbergen.

Tip 3. Het gewicht

De ene ladder is zwaarder dan de andere ladder. Houd hier rekening mee voordat je overgaat tot de aanschaf van een ladder. Een zware ladder is lastiger om op te tillen. Ook een lichte ladder kan kwalitatief prima in orde zijn, dus verkijk je hier niet op. Het materiaal is van doorslaggevend belang en veelal belangrijker dan het gewicht van de ladder.

Tip 4. Flexibiliteit

Als je de ladder mee wilt nemen is het handig als hij in en uit te vouwen is. Dan kun je het beste een telescoopladder kopen. Als je een busje hebt hoeft dit misschien niet eens en kun je een reguliere ladder heel eenvoudig meenemen. Als je de ladder slechts thuis wilt gebruiken hoef je hier natuurlijk geen rekening mee te houden.

Tip 5. Is de ladder stabiel?

Stabiliteit is erg belangrijk, want je bent erg kwetsbaar als je op een ladder staat. Check of de onderkant stabiel is. Dit is ontzettend belangrijk. Mocht je de ladder slechts op zeer stabiele ondergronden gebruiken is dit punt minder belangrijk om op te letten.

Ladder kopen? Kies voor ALDORR!

Aan het zoeken naar een stevige ladder van topkwaliteit? Op Aldorr.nl vind je een uitgebreid aanbod aan verschillende ladders. ALDORR is een betrouwbaar merk dat al jaren marktleider is op het gebied van telescoop- en vouwladders in Nederland en België. Elke ladder is gemaakt van A-kwaliteit materialen. Niet voor niets geven zij 5 jaar garantie op ladders.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist