Verschaf wat meer overzicht

in je huis

Een georganiseerde leef- en werkomgeving geven je een gevoel van rust. Hierdoor kun je een stuk beter functioneren. Toch weten veel mensen niet goed hoe ze overzicht kunnen creëren in huis en stellen het opruimen daarom uit. Dit leidt tot overvolle lades en onrust in je hoofd. Om dit te vermijden is het nodig om serieus werk te maken van het opruimen en organiseren van je huis. Hieronder lees je een aantal tips om dit te doen.

Werk met kratten of bakjes

Een gemakkelijke manier om je huis te ordenen, is door je spullen te verdelen in bijvoorbeeld kratten of bakjes. Door een vouwkrat te kopen kun je dezelfde soort spullen bij elkaar leggen. Daarbij kun je deze krat gemakkelijk weer opbergen, zodra je het niet meer gebruikt.

Naast de functionaliteit om spullen bij elkaar te krijgen, oogt het een stuk netter wanneer spullen opgeborgen zijn in kratten of bakjes. Te veel rommel ziet er namelijk niet aantrekkelijk uit en het geeft onrust in je hoofd.

Stap voor stap

Je hele huis in één keer organiseren is een hele klus. Het is daarom raadzaam om een plan te maken. Hierin stel je vast welke ruimte je als eerst gaat aanpakken en welke hierna volgen.

Daarnaast schat je per ruimte in hoeveel tijd je eraan kwijt denkt te zijn, zodat je het kan inplannen. Let hierbij op dat je vaak langer bezig bent dan je denkt en dus beter  geruime tijd hiervoor kunt inplannen. 

Eerst opruimen dan organiseren

Een derde tip is om te beginnen met het opruimen van spullen en deze daarna pas te organiseren. Het verschil is dat je bij opruimen bepaalt of je het item bewaart, terwijl je bij organiseren bepaalt waar je het item bewaart. Als je begint met het opruimen, dan voorkom je dat je een nieuwe plek geeft voor spullen die je niet wilt houden.

Vaste plekken creëren

Bij het organiseren is het belangrijk om voor al je spullen een vaste plek te creëren. Met een vaste plek wordt een plaats in het huis bedoeld waar je een item gebruikt. Dit voorkomt dat spullen gaan rondzwerven in huis.

Mocht je na deze tips nog verschillende opbergoplossingen zoeken, dan helpen we je graag. Bij Sunware hebben ze een heel assortiment vol met slimme, functionele en stijlvolle opbergoplossingen voor elke ruimte rondom je huis; van keukenkastjes tot de zolder, binnen en buiten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist