Thuiswerkplek inrichten?

5 tips voor een ideale werkplek!

Het aantal thuiswerkers in Nederland is sinds een aantal jaar flink gestegen. De corona-tijden hebben het thuiswerken in Nederland een extra boost gegeven. Veel medewerkers die verplicht thuis hebben moeten werken geven aan ook na corona graag (soms) thuis te willen werken. Werken aan de keukentafel zit er dan niet meer in.

Een ergonomische thuiswerkplek is namelijk enorm belangrijk om lichamelijke klachten te voorkomen. Van elke ruimte in huis is wel een fijne thuiswerkplek te maken. Benieuwd naar waar je op moet letten bij het creëren van de ideale werkplek in huis? Lees dan verder voor onze 5 tips!

Tip 1. Ergonomische bureaustoel

Niemand zit te wachten op rug- en nekklachten na een lange dag werken. Om dit te voorkomen is een gezonde zithouding enorm belangrijk. Een ergonomische bureaustoel is een stoel die helemaal naar het lichaam van de gebruiker afgesteld kan worden. Hoe meer verstelbare steunen, des te comfortabeler je kunt zitten tijdens het werken.

Tip 2. Kies voor groen

Planten in huis zijn helemaal hip, maar ook op de werkvloer zijn kantoorplanten niet meer weg te denken. Wat betekent dat je hoe dan ook niet om planten in je werkkamer heen kan. Wist je dat planten voor een betere balans tussen luchtvochtigheid en zuurstofgehalte zorgen? Hierdoor zal je minder stress ervaren en kan je productiever werken.

Tip 3. Verstelbaar bureau

Een mooi bureau is natuurlijk belangrijk voor het stijlvol inrichten van je thuiswerkplek, maar het comfort is natuurlijk ook belangrijk. Om in een gezonde houding te kunnen werken is het nodig om je bureau op de juiste hoogte af te kunnen stellen. Ook kun je kiezen voor een zit sta bureau. Deze bureaus zijn de laatste jaren enorm populair, omdat je er zowel zittend als staand aan kunt werken. De afwisseling tussen staan en zitten is erg goed voor je lichaam. In het assortiment bureaus van OfficeCity.nl vind je altijd een geschikt bureau.

Tip 4. Goede verlichting

Het liefst wil je natuurlijk zo veel mogelijk daglicht in je werkkamer. Heb je geen ruimte met genoeg daglicht beschikbaar? Of werk je regelmatig in de avonduren? Dan is goede verlichting enorm belangrijk.

Tip 5. Persoonlijke touch

Met bovenstaande praktische tips creëer je een comfortabele werkplek om vanuit huis te kunnen werken. Echter mag een persoonlijke touch natuurlijk niet ontbreken. Hou je van vintage? Kies bijvoorbeeld voor een vintage lockerkast voor een stoere look. Wil je ook kunnen ontspannen in je werkkamer? Koop een heerlijke zitzak waar je af en toe in neer kan ploffen om te ontspannen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist