Thuiswerken?

Zorg voor een goede werkplek

We doen het met zijn allen meer en meer: thuiswerken. Zelfs in functies waar het eerst niet mogelijk leek te zijn, hebben we inmiddels ondervonden dat er ook vanuit huis prima gewerkt kan worden. Vergaderingen met zijn allen in een zaaltje zijn passé, we voeren ze gewoon vanuit ons eigen huis. Nu het aantal uren dat we allemaal thuis aan het werk zijn flink is toegenomen, wordt het belang van een goede werkplek in huis wel steeds duidelijker. Maandenlang aan de eettafel zitten is namelijk bepaald geen goed idee.

Waar ga je zitten?
Niet in iedere woning is het creëren van een plek om thuis te werken even gemakkelijk. Zeker als je woning niet al te groot is, is er vaak niet zomaar een plek beschikbaar waar je op een goede en rustige manier je werk kan doen. Maar ook in een groter huis is het vinden van een geschikte plek niet altijd even gemakkelijk. Veel ruimtes in een huis hebben tenslotte al hun eigen invulling, zijn een slaapkamer of een logeer-of-speelkamer bijvoorbeeld, en zijn niet binnen een handomdraai om te toveren tot een kantoor.

Beperkt het thuiswerken zich tot zo nu en dan een klein aantal uurtjes, dan kun je proberen in je bestaande inrichting een plekje te vinden waar dit lukt. Vaak is de eetkamertafel dan de eerste plek waar je terechtkomt, omdat deze min of meer de goede hoogte heeft. Werk je echt maar hele korte momenten, dan kan dat prima op de eetkamerstoel die er toch al staat. Is het werk wat structureler, dan valt het aan te raden om een stoel aan te schaffen die wat ergonomischer is en valt te verstellen naar jouw lengte en de hoogte van de tafel. Dat kan veel lichamelijke klachten voorkomen. Dit hoeft echt niet veel te kosten: kijk als je wilt besparen ook eens naar tweedehands bureaustoelen. Of vraag je werkgever om een bijdrage, vaak zijn hier goede regelingen voor.

Een eigen plekje is het best
Is het thuiswerk meer structureel van aard, dan is de eettafel niet ideaal. Kijk goed rond in je huis of er ergens een thuiswerkplek te creëren valt. Misschien kun je de logeerkamer (deels) de functie geven van kantoor, of er een deel van de zolder waar je kunt werken. Een hoekje in de woonkamer maken kan ook, liefst een beetje in een verloren hoekje en bijvoorbeeld niet tegenover de tv of half in de keuken. Kies zoveel mogelijk voor een echt bureau, omdat deze een goede werkhoogte heeft. Tweedehands bureaus kosten een stuk minder geld dan nieuwe exemplaren, dus kijk daar zeker even naar. Vervolgens is het zaak om werk en privé goed te scheiden. Ga tijdens werktijden echt aan je bureau zitten, en zorg dat als de werkdag voorbij is, ook de werkplek niet meer gebruikt wordt of zelfs uit het zicht blijft. Zo voorkom je dat je werkdag nooit echt begint, of nooit meer echt eindigt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist