Stoom jouw tuin klaar

voor de lente met deze tips!

Hoewel de buitenlucht het misschien nog niet laat zien, zitten we inmiddels al in februari. De lente komt steeds dichterbij, en daarmee ook het moment dat je weer buiten aan de slag gaat. En laten we nou eerlijk zijn, de tuin kan altijd wel een opfrisser gebruiken.

Voordat je jouw tuin flink onder handen gaat nemen, is het natuurlijk wel handig om te weten waar je rekening mee moet houden. Want als je met een kip zonder kop aan de gang gaat, is het namelijk ontzettend lastig om de perfecte tuin in elkaar te zetten. Daarom hebben we een aantal punten voor je op een rijtje gezet, zodat je gemakkelijk en vooral goed weet wat belangrijk is voor jouw tuin!
 

#1 Een uitgebreid groenplan

De afgelopen periode is men steeds meer tijd bij het eigen huis gaan besteden. Hierdoor is er inmiddels flink geïnvesteerd in het opknappen en optimaliseren van de beschikbare ruimte, zodat je jouw tijd binnenshuis top kan verlopen. Dit is alleen niet altijd het geval met de tuin, waardoor deze soms een verwaarloosd uiterlijk kan hebben.

Dit is echter makkelijk te tackelen met een uitgebreid groenplan. Hiermee kun je jouw tuin tot op het puntje invullen als het aankomt op verschillende planten en bloemen. En doordat je dit vooraf al bepaald, hoef je niet bang te zijn dat je dadelijk met bloembakken te maken hebt die het toch net niet zijn als het aankomt op de vulling.

#2 Kleur is koning

Dit spreekt natuurlijk voor zich, want hoewel wit een fijne en neutrale kleur is die je goed kunt combineren, mag de tuin anno 2022 wel van het doek spatten. Waar de focus jarenlang lag op rustiek en industrieel, wordt er tegenwoordig veel meer geneigd naar tal van opties als het aankomt op kleur. Zo zijn pasteltinten al een tijdje populair wat betreft het binnen interieur, maar zie je de iets fellere kleuren buiten het voortouw nemen.

Denk hierbij aan tal van mogelijkheden voor het decor. Zo kun je voor planten kiezen met kleurrijke bloemen, potten die voorzien zijn van een likje verf en zijn accessoires als weerbestendige kussens ook een stuk kleurrijker geworden. Daarom raden wij je zeker aan om ook de nodige hoeveelheid kleur te overwegen.

Voor verlichting is het ook raadzaam om te kijken naar slimme verlichting. Lampen binnen deze categorie, zoals Philips Hue spots, zorgen er namelijk voor dat je gemakkelijk de sfeer én kleur in jouw tuin kunt bepalen. Je hebt namelijk beschikking tot wel 16 miljoen verschillende kleuren, welke je op elk gewenst moment kunt aanpassen.

#3 Vertrouwd met een modern tintje

Is gekleurde verlichting toch iets te veel van het goede en blijf je liever beperkt tot planten of een likje verf? Maak je dan vooral geen zorgen, want ook nu is traditionele LED verlichting nog altijd een ontzettend populaire keuze. Met een groot aanbod aan wand-, tafel-, en staande lampen is er altijd genoeg keuze voor jouw tuin.

Daarnaast zit je ook niet vast aan slechts een kleur, want het overgrote deel van de lampen zijn tegenwoordig dimbaar. Hierdoor kun je, mits je de juiste LED dimmer hebt, de lampen gemakkelijk en vooral vloeiend dimmen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist