Spinnerfietsen

in alle soorten en maten

 

Je wil lekker gaan fietsen maar het is donker en ijskoud, dan is de spinning fiets de ideale oplossing! De ideale hometrainer die je wel het echte fietsgevoel geeft. Het is een fanatieke manier van trainen voor een binnen situatie. Je hebt ze in verschillende soorten en maten; de Spinner, de professionele en de spinningbike.

Spinning
De term spinning  wordt gebruikt voor het fietsen op een speciale spinner fiets, je komt ze vaak tegen in sportscholen waar je in groepen mee kan trainen. Mocht je het toch liever alleen willen gebruiken dan kan je er natuurlijk makkelijk thuis eentje aanschaffen of onder leiding van een fitnessinstructeur in de sportschool.

Professionele
De uitgebreide variant van de spinningfiets, hier zit een computer ingebouwd zodat je gebruik kan maken van verschillende sportprogramma’s. Het mooie hieraan is dat de fiets automatisch heuvels en sprinten simuleert. De fiets zal aangeven wanneer je een heuvel gaat beklimmen en dan wordt het trappen zwaarder. Ook geeft hij aan wanneer je moet staan en zitten om je een goede variërende training te geven.

Spinningbike
De spinningfietsen maken gebruik van een doortrapsysteem, dit houdt in dat de pedalen door blijven gaan met het draaiende wiel zodat je toch door moet blijven trappen wanneer je moe bent. Veel mensen gebruiken deze bike thuis omdat ze het gevoel hebben dat ze op een racefiets zitten terwijl ze lekker thuis zitten.

Spinningfiets vs Hometrainer
De hometrainer is minder ‘echt’ dan een spinningbike. Toch moet het ook gezegd worden dat deze 2 termen nog wel eens door elkaar worden gebruikt voor hetzelfde apparaat. Vaak zijn de hometrainers de wat simpelere modellen en worden ze vaker gebruikt door niet-echte-fietsers.

Kortom, je hebt ze in alle soorten en maten en de goedkoopste kan je al krijgen voor ongeveer 250 euro en kunnen oplopen tot ruim boven de 2000 euro. De spinningfiets is ideaal om je conditie te trainen zodat je geen winterstop hoeft te nemen van het fietsen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist