Speelgoed tips

Veilig en leerzaam

De feestdagen komen heel voorzichtig weer in zicht. Dat betekent dat we weer massaal cadeaus gaan koppen voor onze geliefden. Wat is er nou leuker dan je kinderen blij maken met een nieuw stuk speelgoed? Let daarbij wel op zaken als veiligheid en levensduur.

 

Bouwstenen
Het is slim om speelgoed te kopen met een zogenaamde open einde. Dit wil zeggen speelgoed dat geschikt is voor meerdere leeftijden. Neem bijvoorbeeld blokken. Een dreumes zal de blokken onderzoeken door ze in de mond te stoppen, een peuter zal er torens mee maken en op weer wat latere leeftijd worden er hele kastelen en knikkerbanen mee gebouwd. Speelgoed met een open einde verveelt nooit, is educatief en gaat lang mee. Daardoor is het een goede investering. Let bij de aanschaf van houten blokken wel goed op. Wanneer de blokken gelakt zijn, kunnen er schadelijke stoffen aanwezig zijn. Kijk ook altijd even of er geen scherpe randen of splinters aanwezig zijn. Wanneer je blokken van ongelakt en massief hout aanschaft, kan er eigenlijk weinig mis gaan. Nu we het toch over bouwstenen hebben: de kans is heel groot dat je ooit met Lego hebt gespeeld. De gekleurde kunststof blokjes van deze Deense speelgoedfabrikant zijn in vrijwel iedere kinderkamer terug te vinden. Lego mag zich inmiddels de grootste fabrikant van Europa noemen en de op één na grootste wereldwijd.  De grote aantrekkingskracht van Lego is voor een groot gedeelte gebaseerd op de manier waarop de blokjes gecombineerd kunnen worden. De combinatiemogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos.  Met de vrolijk gekleurde bouwstenen kunnen kinderen van alle leeftijden hun fantasie de vrije loop laten en  een eigen wereld creëren.

 

Veiligheid
Wanneer je je kind blij maakt met speelgoed, wil je natuurlijk wel dat het veilig is. Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten. In principe staat er op de verpakking van ieder stuk speelgoed een leeftijdsadvies vermeld. Vaak heeft een melding “niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar” te maken met de aanwezigheid van kleine onderdelen. Een eigenschap van kleine kinderen is. dat ze dingen onderzoeken door het in hun mond te stoppen. Kleine onderdeeltjes brengen verstikkingsgevaar met zich mee. Natuurlijk kan een speeltje ook gewoon nog net voldoen aan de ontwikkeling van een klein kind. Geen enkel kind kan zonder een knuffeldier. De kans is echter groot dat met name kleine kinderen het in hun mond stoppen of er op knoeien. Daarom is het belangrijk dat een knuffel wasbaar is en ook na een rondje in de wasmachine nog aan de veiligheidseisen voldoet. Kijk ook altijd goed naar batterijen, indien deze aanwezig zijn. Vooral kleine, knoopbatterijen kunnen gevaarlijk zijn. Zorg er daarom altijd voor dat batterijen altijd achter een gesloten klep zitten Het liefste een klep die enkel met een schroevendraaier open te maken is. Bij elk stuk speelgoed dat je aan wilt schaffen is het goed deze te testen door te schudden, wrijven, trekken en ruiken. Wanneer het bijvoorbeeld een sterke geur heeft, er scherpe randen aanwezig zijn of onderdelen los lijken te laten kun je het beter laten liggen. Ook speelgoed dat gemaakt is van een bepaald soort schuim zoals squishies kunnen risicovolle stoffen hebben.      

Zoals met alles passeren ook in speelgoedland diverse trends en rages de revue. Sommig speelgoed is echter tijdloos. Poppen zullen bijvoorbeeld nooit aan populariteit inboeten. Het spelen met poppen heeft zelfs een positieve invloed op jongens en meisjes. Ze ontwikkelen er sociale vaardigheden mee die ze in hun latere leven nodig hebben. Het zelfde geldt voor auto’s. Kinderen zijn gefascineerd door alles wat rolt en leren spelenderwijs hoe dingen in elkaar steken. Het spelen van bordspellen zal ook nooit vervelen. Het is en blijft een gezellig tijdverdrijf. Het biedt niet alleen ontspanning, maar verbetert ook de familieband en vergroot de woordenschat van je kinderen. Klassieke bordspellen als Mens erger je niet, Monopoly en levensweg zullen in geen enkele spellenkast ontbreken.
 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist