Snelst mogelijke internetverbinding

In jouw woning

Ben je op zoek naar de mogelijkheden op het gebied van snel internet thuis ? Er zijn verschillende manieren om het internet in je woning te verbeteren. Kies bijvoorbeeld voor een andere provider, welke een snellere verbinding aanbiedt. Ook het verbeteren van het netwerk in je woning zelf kan een optie zijn. Trek bijvoorbeeld een internetkabel naar de ruimtes waar je snel internet wenst, maak gebruik van een simpele WiFi repeater voor in het stopcontact, enzovoorts. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden die je hebt, wanneer je snel internet in huis wilt. Wat heb jij al gedaan om de verbinding te verbeteren? 

Glasvezel internet afnemen bij een provider

Je profiteert van het snelst mogelijke internet in huis, wanneer je voor glasvezelverbindingen kiest. Glasvezel internet wordt door verschillende providers aangeboden. Kijk bijvoorbeeld eens naar Ziggo glasvezel! Vergelijk de snelheden die geboden worden met de snelheid die je momenteel afneemt bij je provider, om te zien welke winst er behaald kan worden. Houd er hierbij wel rekening mee, dat de behaalde snelheid vaak niet de maximale snelheid van glasvezel internet zal zijn. Dit hangt onder meer samen met de router in huis, de manier waarop de verbinding door je woning gerouteerd wordt, enzovoorts. 

Online aanbieders van glasvezel internet vergelijken

Maak gebruik van een online vergelijkingstool om glasvezel internet van verschillende aanbieders met elkaar te kunnen vergelijken. Vaak kun je een contract direct vanuit zo’n tool afnemen, om verzekerd te zijn van het scherpste tarief. Hierbij is het interessant om glasvezel internet voor thuis te combineren met mobiele telefonie en bijvoorbeeld televisie. Een alles in 1-pakket is doorgaans goedkoper, dan het combineren van deze diensten bij verschillende aanbieders. Daarbij profiteer je van aantrekkelijke extra’s, zoals dubbele data en soms een snellere verbinding.

Nieuwe router voor sneller internet

De keuze voor glasvezel internet is een eerste stap in het sneller maken van de internetverbinding in huis. Zoals eerder al werd aangehaald, betekent het afnemen van glasvezel internet niet direct dat je deze internetsnelheden haalt. Onder meer de router speelt hierin een rol. Zorg dat de router geschikt is voor de hoge internetsnelheid die glasvezel internet je biedt. Het kan de investering in een nieuwe router waard zijn! Daarbij moet de router krachtig genoeg zijn om het draadloze internet naar de minder goed bereikbare ruimtes te kunnen zenden. Denk bijvoorbeeld aan de zolderkamer.  

Extra’s naast een router in de meterkast

Je verbetert de snelheid van het internet op bijvoorbeeld de zolderkamer door een kabel van de meterkast naar de zolderkamer te trekken. Een alternatief is het gebruik van WiFi repeaters, welke je vaak enkel in het stopcontact hoeft te steken. Door deze apparaten op logische plekken in huis te hangen, zal het internet vanuit dit punt versterkt worden naar andere ruimtes. Nog beter dan deze WiFi repeaters is het gebruik van een mesh-netwerk. Het aanleggen hiervan kan iets lastiger zijn, al vind je hier op internet diverse stappenplannen voor. Een mesh-netwerk versterkt het draadloze netwerk in huis doorgaans krachtiger, dan wanneer je voor een WiFi repeater kiest.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist