Snel en goed herstellen

na een operatie

Een operatie is een ingrijpende gebeurtenis. Het kan zo zijn dat er vervolgens een lang herstelproces nodig is. Dat is niet prettig, maar wel belangrijk om weer zoveel mogelijk de oude te worden. In dit artikel delen we tips om het herstelproces te bevorderen: van aanpassingen in de woning tot het aanmeten van de juiste lifestyle.

Traplift huren of kopen

Na een operatie is het vaak moeilijk om de trap te gebruiken in huis. Dit is een van de grootste obstakels bij thuiskomst. Met name als bijvoorbeeld de slaapkamer en de badkamer boven zijn, is het toch noodzakelijk om hier te kunnen komen. De installatie van een traplift biedt uitkomst. Gaat het om tijdelijk gebruik? Dan is een Handicare traplift huren een goede optie, om de traplift te gebruiken zo lang dit nodig is. Dit kan een aantal maanden of een jaar zijn, het is natuurlijk maar net hoe de situatie eruitziet. Een traplift aanschaffen is tevens een mogelijkheid, mocht het gebruik van de lift voor een langere periode nodig zijn.

Andere hulpmiddelen in de woning

Pas de woning aan waar nodig. Een traplift kopen is een van de belangrijkste aanpassingen aan de woning na een ingrijpende operatie. Het is immers ook een manier om voor meer veiligheid te kiezen. Er zijn op dat gebied nog meer relevante aanpassingen aan en hulpmiddelen in de woning. Denk aan een speciaal bed, om eenvoudiger in- en uit te stappen of jezelf makkelijker omhoog te trekken. Ook kan een bed waar een verzorger bij kan komen uitkomst bieden, zoals een hoog laag bed. Kies voor veiligheid in huis, met anti-slipmatten en wandbeugels bijvoorbeeld. Je kunt ook in het ziekenhuis vragen of opzoeken welke hulpmiddelen in huis welkom zijn.

Hulpmiddelen buiten de woning

Mag je naar buiten toe? Ook hier zijn er genoeg hulpmiddelen om gebruik van te maken. Denk aan het (tijdelijke) gebruik van een scootmobiel of rolstoel. Zo verplaats je je veel makkelijker van A naar B. Het is ook een uitgelezen oplossing als je nog niet zelf mag lopen. Mag dit wel? Wandel met een rollator of wandelstok, voor ondersteuning. Kleine stukjes afleggen is hiermee soms al gauw mogelijk. Denk ook na over de auto. Wellicht kun je parkeren op een invalideplek, als je de auto mag gebruiken: dit kun je aanvragen.

Veel rust

Het is enorm belangrijk om veel rust te nemen na een operatie. Ook als je denkt dat het wel gaat om nog net wat langer door te gaan, kun je eigenlijk beter weer op tijd op de pauzeknop drukken. Je lichaam is immers druk bezig met het herstel: vraag er niet te veel van in deze periode. Luister hierin ook goed naar het advies van de arts. Misschien krijg je zelfs een vast aantal rusturen per dag opgelegd: het is zaak om je hieraan te houden. Je kunt ook last hebben van bijwerkingen, door medicatie bijvoorbeeld. Ook om deze reden is de rust zo belangrijk. Richt hier een prettige plek voor in, of dat nu in de slaapkamer of de woonkamer is. Het lukt misschien wel om wat te lezen, tv te kijken of een podcast te luisteren, zodat je iets te doen hebt.

Voorzichtige verbetering

Natuurlijk is het wenselijk om stukje bij beetje weer wat te verbeteren na de operatie. De eerste wandelingen maak je wellicht met een rollator of een wandelstok – dat is al een goede stap vooruit. Probeer in beweging te blijven als dit lukt, en uiteraard alleen als het mag van de arts. Misschien kun je vanuit de stoel wat bewegingsoefeningen doen, om een idee te noemen. Zo blijft je lichaam fit, wat doorgaans ook weer goed is voor het herstel.

Luister goed naar je lichaam na een operatie, want het is een ingrijpende gebeurtenis in je leven. Goed herstel is belangrijk – we hopen dat deze tips je wat op weg helpen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist