Schenk je kinderen

belastingvrij zonnepanelen

Schenk je kinderen (vóór 1 januari) belastingvrij zonnepanelen

De schoonste en duurzaamste manier om groene energie op te wekken zijn nog altijd zonnepanelen. Om de woning te verduurzamen zijn vele Nederlanders de afgelopen jaren overgestapt op deze vorm van zonne-energie. Niet alleen voor het klimaat, maak ook voor de eigen portemonnee. Mogelijk bent u zelf al overgegaan tot het kopen van zonnepanelen en profiteert u al ruimschoots van het hoge rendement, maar is het dan niet een fijne gedachte als uw kinderen ook kunnen genieten van een zonnige toekomst?

Stel, u overweegt uw kinderen nog dit jaar een belastingvrije schenking te doen, belastingtechnisch heel slim. Ouders mogen hun kinderen namelijk in 2019 het maximale bedrag van € 5.428 belastingvrij schenken. Van dat bedrag kun je namelijk het dak van een gemiddeld woonhuis volledig voorzien van zonnepanelen. De elektriciteitstarieven gaan naar verwachting ook nog verder stijgen, maar met een eigen zonnestroominstallatie hebben uw kinderen daar ook geen last van. Zij wekken immers grotendeels hun eigen energie op. Dubbele winst voor de portemonnee van uw kinderen.

Een duurzaam cadeau
Een andere geruststellende gedachte is dat zonnepanelen  zo’n 25 à 30 jaar meegaan, dus voorlopig hebben uw kinderen geen zorgen over grote investeringen. Zo geeft u uw kinderen een duurzaam cadeau en zij wekken de komende jaren hun eigen groene energie op. Goed om u te realiseren dat wanneer u de schenking vóór 1 januari 2020 doet, u ook minder vermogensrendementsheffing afdraagt aan de belastingdienst. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten.

Het plaatsen van zonnepalen
Misschien vraagt u zich af: Hoe laat ik deze zonnepanelen veilig en vakkundig monteren? Er zijn een aantal grote bedrijven met A-merk zonnepanelen in Nederland, die de aankoop, plaatsing en de installatie van A tot Z voor u regelen. Zoals bijvoorbeeld BonGo Solar. Zij regelen daarnaast ook de teruggave van de BTW voor u bij de belastingdienst en hebben eigen, gecertificeerde installateurs.

 

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*