Redenen om een waterontharder te nemen

kalkvrij

Moet jij regelmatig aan de slag met agressieve reinigingsmiddelen om de kalkaanslag in jouw woning te verwijderen? Dan ben je zeker weten niet de enige. Kalkaanslag is namelijk al jaren ergernis nummer één in Nederlandse huishoudens. Dit komt niet alleen doordat het lastig te verwijderen is, maar er ook nog eens onhygiënisch uitziet. Bovendien brengt het negatieve gevolgen met zich mee voor alle huishoudelijke apparaten in huis. Gelukkig is het vandaag de dag mogelijk om kalkaanslag als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen door een waterontharder te kopen. In dit artikel vertellen we je precies wat de voordelen van zo’n waterontharder zijn!

1. Een kalkvrije woning

Wanneer je ervoor kiest om een waterontharder te installeren in huis, dan geniet je iedere dag opnieuw van zacht water. Dit is water waaruit de kalk veroorzakende mineralen calcium en magnesium volledig zijn onttrokken. Hiermee wordt het onmogelijk dat er nieuwe kalkaanslag ontstaat in jouw woning. Daarnaast voorkomt een waterontharder verstopte douchekoppen en lekkende kranen. Op die manier hoef je na iedere douchebeurt niet meer de hele douchecabine uit te drogen. Een win-win situatie als je het ons vraagt.

2. Agressieve schoonmaakmiddelen zijn overbodig

Een waterontharder staat erom bekend dat het de vorming van nieuwe kalkaanslag in huis voorkomt. Wat weinig mensen hierbij weten is dat dit apparaat ook direct alle bestaande kalkaanslag laat verdwijnen. Hierdoor hoef jij geen agressieve schoonmaakmiddelen meer te gebruiken om jouw badkamer, keuken of toilet kalkvrij te krijgen. Door het weren van deze chemische reinigingsmiddelen ben je aanzienlijk milieuvriendelijker bezig.

3. Langere levensduur huishoudelijke apparaten

Het is vandaag de dag bij steeds meer mensen bekend dat kalkaanslag schade toebrengt aan huishoudelijke apparaten. Kalk hecht zich namelijk aan het verwarmingselement van jouw koffiezetapparaat, vaatwasser of waterkoker. In de praktijk betekent dit de kalkaanslag isolerend gaat werken, waardoor het desbetreffend huishoudelijke apparaat meer stroom gaat verbruiken om optimaal te blijven werken. Op de lange termijn beïnvloedt dit zelfs de levensduur van de apparaten in jouw woning. Om te voorkomen dat je steeds de huishoudelijke apparaten moet vervangen is een waterontharder de ideale oplossing.

4. Geniet van een lagere energierekening

Behalve het feit dat kalkaanslag in huis een nadelig effect heeft op jouw huishoudelijke apparaten, brengt het ook een hogere energierekening met zich mee. Kalk heeft van nature een isolerende werking wat betekent dat de apparaten in jouw woning meer stroom gaan verbruiken. Dit zal je op de lange termijn merken aan de jaarlijkse energierekening. Iets waar tegenwoordig niemand op zit te wachten aangezien de energieprijzen in een recordtempo zijn gestegen. Met het installeren van een waterontharder in huis voorkom je kalk en zal jouw energierekening lager uitvallen. Een investering die in vrijwel de meeste gevallen momenteel uit kan.

5 Gezondere huid en haar

Als laatste is het belangrijk om te weten dat kalk een nadelig effect heeft op jouw lichaam. Het regelmatig douchen met kalkhoudend water zorgt immers voor een droge, jeukend of geïrriteerde huid. Dit ontstaat doordat kalk de beschermende vetlaag van onze huid aanzienlijk aantast. Bovendien blijft er een dun laagje kalk op onze hoofdhuid liggen wat ervoor zorgt dat je last krijgt van stug, futloos en dof haar. Kies er dus vandaag nog voor om een waterontharder te plaatsen en geniet binnenkort van een zijdezachte huid!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist