Plastic zakken bestellen

Waar moet je op letten

Het lijkt soms makkelijk om de juiste plastic zak te bestellen, maar in werkelijkheid kan dit moeilijker zijn dan het lijkt! Naast het formaat van de plastic zak wil je natuurlijk ook rekening houden met het feit dat het zakje sterk genoeg is en natuurlijk de juiste uitstraling heeft die overeen komt met jouw product.

Maar wat voor soorten plastic zakken zijn er nu eigenlijk, en waar moet je rekening mee houden op het moment dat je deze plastic zakken gaat bestellen? Hier zullen wij hieronder verder op in gaan.

Waar moet ik op letten bij het bestellen van plastic zakken?
Er is veel om rekening mee te houden op het moment dat je jouw plastic zakken gaat bestellen. Echter kan dit vrij moeilijk zijn. Het meest belangrijke is om in je achterhoofd te houden wat het doeleinde is van de verpakking. Heeft de verpakking een beschermende functie of is voornamelijk het doel dat deze jouw product naar voren moet laten komen.

Presenterende functie
In de wereld van verpakkingen is er bij kunststof veel keuze, hierbij heb je bijvoorbeeld kristalheldere plastic zakken die voornamelijk jouw product naar voren brengen. Echter moet je veel producten verpakken dan is het handig om te kiezen voor een zakje die hersluitbaar is, waardoor je deze makkelijk en snel kan sluiten.

Ook is het mogelijk om te kiezen voor een zak zonder sluitstrip, deze kan je door middel van warmte met een hand selaer aan elkaar smelten waardoor deze zak goed gesloten is en ook niet makkelijk geopend kan worden.

Het voordeel van deze zakken is dat het gemaakt is van (B) OPP, dit is een materiaal dat extra helder is waardoor de kleuren van jouw producten en de inhoud van het zakje echt naar voren komen.

Beschermende functie:
Op het moment dat je zakken gaat kopen voor de bescherming van het product kan het natuurlijk zijn dat het er allemaal iets minder fraai uit hoeft te zien, maar uiteraard hoeft dit niet. Het is natuurlijk wel van belang dat het materiaal sterk is en makkelijk om jouw product gaat waardoor je minder tijd hoeft te besteden om een product te verpakken.

Hierbij zou je kunnen kiezen voor gelamineerde zakken of voor LDPE zakken. Hieronder zullen we materialen verder uitlichten:

Gelamineerde zakken zijn eigenlijk meerdere lagen plastic die aan elkaar gesmolten zijn. Hierdoor is het materiaal vrij sterk en zal het bijna niet scheuren. Het nadeel van gelamineerd materiaal is dat doordat het zo sterk is ook niet heel flexibel is en dus niet uitrekt. Dit brengt ons verder naar het materiaal van plano zakken.

Deze plano zakken zijn minder dik en sterk dan de gelamineerde zakken. Het voordeel van deze zakken is wel dat deze vrij veel rek hebben door het polyethyleen materiaal en hierdoor niet zomaar scheuren en dus geschikt zijn voor het verpakken van grotere producten. Echter zijn deze zakken een stuk minder helder.

Voedsel verpakken?
Een andere uitdaging is op het moment dat je voedsel wilt verpakken. Over het algemeen is het verpakken van voedsel een andere tak van sport. Je moet natuurlijk rekening houden met de houdbaarheid van je product en dat deze ook vers blijft. Het meest belangrijke om op te letten bij deze zakken is dat deze voedselveilig zijn geproduceerd en hierdoor ook echt geschikt zijn voor voedsel. Daarbij zal je er ook rekening mee moeten houden dat je de zakken goed kan afsluiten, hierbij adviseer ik dat je zakken met een gripsluiting gebruikt of dat de zak dicht te sealen is waardoor er geen lucht in de verpakking kan komen.

Hoe bereken je het juiste formaat?
Bij het berekenen van het formaat van de zakken die je nodig hebt, is het van belang dat je een goed beeld hebt van de lengte/breedte en hoogte van je product. Hierbij is het van belang dat op het moment dat je op een website kijkt ook rekening mee houdt of er binnen of buiten formaten worden weer gegeven. Een buitenformaat zijn voornamelijk de formaten van het uiterste punten, waardoor dit niet een goed beeld geeft van wat je er echt in kan verpakken. Vaak kan je 1 mm afhalen van deze formaten om de beschikbare ruimte op te berekenen.

Op het moment dat je alleen de breedte en de lengte van een zakje weet, en je wilt een product verpakken dat ook nog een hoogte heeft is het van belang dat je deze hoogte ook op telt bij zowel de lengte als breedte van je zakje. Hierdoor kan jij jouw product altijd mooi verpakken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist