Opbergdozen

voor het opbergen van al je kerstspullen

Kerst wordt door veel mensen vooral ervaren als een periode van samenzijn en gezelligheid. De temperaturen buiten zijn flink gedaald en de warmte en sfeer binnenshuis zijn doorgaans flink toegenomen. Om het huis in de decembermaand een extra gezellige en sfeervolle uitstraling te geven, zijn er vele kerstartikelen te verkrijgen. Denk aan kerstbomen met ballen en verlichting tot aan kerstkransen en kerststalletjes. Wellicht ontvang je in deze periode lieve kaarten van mensen die dicht bij je staan en kerstknutselwerkjes van je kinderen of kleinkinderen. Allemaal leuke en waardevolle spullen, maar deze zal je slechts een korte periode van het jaar in je huis hebben staan. Hoe kun je je kerstspullen na de kerst nu goed opbergen, zodat ze uit het zicht zijn en tegelijkertijd niet in de weg staan of schade op kunnen lopen? Met de onderstaande tips ontdoe je je woonkamer in no time van alle feestversieringen en sla je ze zorgvuldig op.

Een opbergdoos van hout voor de grote kerstspullen
Wanneer je een kunstkerstboom hebt en andere grotere kerstspullen, dan kan het, zeker in een kleinere woning, een uitdaging zijn om deze op een nette manier op te bergen tot de volgende kerst. Ook wanneer je geen zolder, schuur of berging hebt bij je huis, zal je een creatievere oplossing moeten bedenken. Door te kiezen voor een grote, houten opbergdoos kun je je grote kerstartikelen opbergen en de opbergdoos tegelijkertijd als iets anders gebruiken. Desgewenst kun je de opbergdoos in een kleur schilderen die helemaal bij jouw interieur past, zodat deze niet alleen praktisch, maar ook nog eens aantrekkelijk is in jouw woning. Als je kiest voor een opbergdoos van hout die voorzien is van een stevig deksel, dan kun je deze gebruiken als bijzettafel of als zitbox. Je kunt eveneens gaan voor een variant met wieltjes, zodat de opbergdoos gemakkelijk te verplaatsen is binnen je woning.

Opbergdozen met deksel hebben meerdere voordelen
Een opbergdoos met deksel heeft, naast het feit dat die inhoud niet zichtbaar is, een ander groot voordeel. De opgeborgen spullen blijven namelijk vrij van stof en ander vuil. Als je kiest voor een waterbestendige opbergbox, dan kun je de doos met een vochtige doek ontdoen van vuil. Denk bijvoorbeeld aan een kunststof exemplaar dat ook met deksel te verkrijgen is. De inhoud van een doos met deksel blijft op zijn plaats wanneer je de opbergdoos onverhoopt ergens tegenaan stoot. Het kunststof materiaal kan een stootje hebben.

Kerstballen en andere breekbare artikelen opbergen
Kerstballen, pieken en andere delicate artikelen verdienen extra bescherming. Het zou immers zonde zijn als je de volgende kerst tot de conclusie komt dat je decoraties zijn gesneuveld. Om je kerstballen zorgvuldig op te bergen, kun je onder meer kiezen voor een kunststof opbergdoos met meerdere, afzonderlijke vakken. Als de kerstballen gescheiden liggen in een opbergdoos met kartonnen scheidingswandjes, dan lopen je artikelen minder kans op schade dan wanneer je alle kerstballen in een vak bij elkaar opbergt. Omdat de vakken van relatief zacht materiaal zijn, zullen de ballen minder snel beschadigen bij het verplaatsen van de opbergdoos. Ook zijn er boxen verkrijgbaar die speciaal zijn gemaakt voor het opruimen van kerstspullen.

Waar dien je rekening mee te houden bij het aanschaffen van een opbergdoos?
Het is raadzaam om vooraf voor jezelf een aantal dingen helder te hebben. Welke spullen wil je opbergen? Welk formaat is hier het meest geschikt voor? Wil je een grote ruimte om alle spullen bij elkaar te plaatsen of heb je liever meerdere sorteervakken om de spulletjes wat georganiseerder te kunnen opruimen? Er zijn diverse materiaalsoorten mogelijk, zoals hout, kunststof, aluminium en metaal. Je kunt eveneens nagaan of je de doos zelf ook uit het zicht wilt hebben of dat je alleen de spullen wilt opruimen. In het tweede geval kan je kiezen voor een kleur opbergbox die bij je meubilair en accessoires past.

Opbergdozen online kopen
Opbergdozen online kopen is niet lastig. Het handige aan deze manier van winkelen is dat je, door handig gebruik te maken van filters, in één oogopslag de opbergdozen te zien krijgt die aan jouw eisen voldoen. Maak bijvoorbeeld een selectie op basis van inhoud, materiaal, kleur of type en zie direct de boxen die aansluiten op jouw persoonlijke wensen.

Overige tips voor het opruimen van je spullen
Nadat je de dozen hebt om je spullen in op te slaan tot de volgende keer dat je ze nodig hebt, kun je beginnen met opruimen. Om het voor jezelf overzichtelijk te maken, kun je elk artikel dat je in de doos stopt noteren op een papiertje. Als je de doos helemaal hebt ingepakt, dan leg je het briefje bovenop. Zo zie je de volgende keer als je de opbergdoos opent direct welke spullen en in de betreffende doos zitten. Zo voorkom je dat je verschillende dozen moet doorspitten om dat ene artikel te vinden. Om te voorkomen dat de snoeren van je kerstverlichting in de knoop komen, houd je vooraf een stuk karton apart. Voordat je de verlichting in de doos doet, wikkel je het snoer om het karton. Je kunt de volgende kerst dan eenvoudig de lampjes in de boom hangen, zonder eerst de snoeren te hoeven ontwarren. Bewaar ook wat zakjes met silicagel die je onder andere in schoenendozen of handtassen tegenkomt. Door deze vochtabsorberende zakjes in een opbergdoos bij je spullen te doen, verminder je de negatieve invloeden van vocht op je spullen. Dit is zeker van toepassing op dozen zonder deksel en voor spullen die in een wat vochtigere ruimte worden opgeslagen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist