Onmisbaar voor ieder studentenhuis

Hier let je op

Zet jij binnenkort, net als talloze andere studenten, ook de stap om verder te studeren aan een hogeschool of universiteit? Misschien gaat dit dan wel gepaard met de intrek in een nieuwe woning in de vorm van een studentenkamer. Hoe spannend het ook is om je vertrouwde omgeving achter te laten voor een nieuwe, is het ook vooral heel erg leuk! Jij kan namelijk jouw nieuwe woonruimte compleet gaan inrichten zoals jij dat wilt. Even geen idee waar je moet beginnen? We got you! Wij vertellen je hier alles over de onmisbare items in jouw nieuwe studentenwoning!

Een goede werkplek

Hoe klein of groot je studentenkamer ook is, een goede werkplek is geen overbodige luxe. Je wilt immers niet aan verslagen, presentaties of essays hoeven te werken in je bed. Een vast bureau wordt vaak overgeslagen in een studentenkamer, maar dat is eigenlijk altijd zonde. Wees dus creatief met je ruimte, en probeer in ieder geval een kleine tafel te reserveren als plek waar je ook kan werken en studeren.

Vakkenkast of roomdivider

Het ultieme studentenmeubel, wat ons betreft. Wanneer je spaarzaam om moet gaan met je ruimte, kan het enorm lonen om meubels aan te schaffen die multi-inzetbaar zijn. Een vakkenkast of roomdivider kan daar een enorme uitkomst in bieden! Grotere kamers worden door de divider makkelijk opgebroken, zodat je niet het idee hebt dat je leeft (en in sommige gevallen ook kookt) in je slaapkamer. Ook kan je de kast vaak goed gebruiken voor opbergruimte, of soms zelf als kledingkast! De rotzooi die je met een vakkenkast of roomdivider voorkomt, zorgt voor een betere concentratie. Jij wordt immers niet langer afgeleid door rondslingerende spullen.

Voor eten en drinken

Mocht je nou niet over een keukenblok beschikken in je studentenkamer (en grote kans dat dit het geval is) kan het alsnog handig zijn om een combimagnetron in huis te hebben. Hierin kan je namelijk vrijwel alles maken, van havermout in de ochtend tot leftovers van de dag ervoor. Hierdoor ben je minder afhankelijk van de gedeelde keuken in je studentenwoning en kan je gewoon lekker voor jezelf koken als je geen zin hebt in contact. Als je de ruimte hebt, kan een klein koelkastje ook wonderen doen. Wel zo handig om je eigen drankjes in te bewaren!

Nog even dit

Alle meubels bijeen verzameld? Vergeet dan niet nog even een inboedelverzekering voor studenten aan te vragen. Dit is namelijk één van de belangrijkste dingen om te regelen als je uit huis gaat. Jij wilt toch ook dat je inboedel goed beschermd is tegen inbraak? We willen er niet over hoeven nadenken, maar als het gebeurt, is het wel zo fijn dat je verzekerd bent. Bij sommige verzekeraars ben je automatisch meeverzekerd met de gezinspolis, bij anderen weer niet - dus zorg ervoor dat je dat van tevoren even goed nakijkt. Op studentenwegwijzer.nl vind je bovendien nog een aantal andere praktische tips waar je op moet letten. Succes met je verhuizing!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist