NIEUWE THUISWERKPLEK

NIEUW JAAR

Afgelopen jaar is thuiswerken een bekend begrip geworden. Veel van ons zijn thuis aan de slag gegaan, in plaats van op de werkplek. Wennen was het zeker, maar inmiddels worden we er beter in. In het nieuwe jaar is het tijd voor een nieuwe werkplek. Een werkplek waar we hard kunnen werken, ons goed kunnen concentreren en het thuiswerken nog een paar maanden volhouden. Maar waar let je op bij de inrichting van jouw thuiswerkplek? Lees snel verder.

Belangrijk: zithouding

Waarschijnlijk heb je het al eens ervaren: een stoel op de verkeerde hoogte en de rest van de dag rugpijn. Als je dagenlang een verkeerde zithouding aanneemt, dan kunnen er blijvende rug- en nekklachten ontstaan. Een goede houding is dus heel belangrijk. Een fijne bureaustoel is hiervoor essentieel. Deze kunnen wel prijzig zijn, maar kijk eens op Marktplaats of in een kringloopwinkel. Hier zijn ze voor een prikkie te koop. Sommige werkgevers vergoeden in deze tijd ook de aanschaf van een bureaustoel. Goed idee om even na te vragen.

Concentratie

Het is onwijs moeilijk om je de hele dag te concentreren, terwijl je thuis bent. Misschien wil je tussendoor een wasje doen, loopt de kat langs of haal je nog even de stofzuiger door het huis. Deze afleiding moet zoveel mogelijk voorkomen worden. Het is slim om een bureau richting de muur te zetten, zodat je je kunt afsluiten. Op het bureau leg je alleen spullen die je nodig hebt voor werk en een glas water. Water doet de concentratie ook goed. Natuurlijk mag er ook een klein plantje op het bureau, want dit bevordert ook de concentratie (en staat gezellig).

Energiek blijven

Je komt niet buiten en in de winter zijn de ramen dicht. Grote kans dat jij een beetje energie kwijt bent. Om deze energie terug te krijgen kun je natuurlijk een kop koffie drinken, maar je kunt ook meer daglicht in huis laten. Natuurlijk licht geeft je veel energie. Begrijpelijk dat je geen zin hebt in gluurders de hele dag via jouw (woon)keuken of huiskamer jou kunnen zien werken. Kies er daarom voor om shutters of jaloezie├źn op te hangen. Deze mooie, stoere raamdecoratie laat veel daglicht binnen, maar houdt de ogen van voorbijgangers buiten. Ideaal voor een thuiswerkplek, dus!

Een andere goede optie is een pliss├ę gordijn. Deze monteer je alleen aan de zijkanten, waardoor deze gemakkelijk met een top down bottom up systeem van boven naar beneden te verschuiven zijn. Zo kun je bijvoorbeeld alleen de onderkant dichtdoen. Dan komt er bovenlangs veel daglicht naar binnen, maar kan niet iedereen jou aan het werk zien.

Vergeet ook niet om af en toe een stukje te wandelen, zo maak je weer wat vitamine D aan en krijg je energie.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist