Maken jouw kinderen ook zo’n troep aan tafel?

Maken jouw kinderen ook zo’n troep aan tafel?

Zodra je kinderen krijgt verandert je leven enorm. Je krijgt de verantwoordelijkheid over deze kleine wezentjes, en dat valt niet mee, maar ziet ook hele alledaagse dingen plotseling veranderen. Je woonkamer zal de eerste jaren niet meer hetzelfde zijn; houd rekening met overal verdwaald speelgoed, en altijd de kans om met je blote voeten op een LEGO-blokje te gaan staan. Ook aan tafel gaan er dingen veranderen. Kleine kinderen hebben namelijk niet alleen heel andere wensen als het om de dagelijkse maaltijden gaat dan je misschien zelf hebt, ze maken er vaak ook nog eens een flinke troep van.

De eerste hapjes vergeet je niet snel

Het is voor de meeste ouders echt een memorabel moment, een mijlpaal: de eerste echte hapjes van hun kind. Na maandenlang alleen op flesjes geleefd te hebben, breekt uiteindelijk het moment aan waarop je kind voor het eerst echte hapjes gaat nemen. Vaak gebeurt dat met een fruithapje of groentepuree, en zijn het vooral de gezichten die je kind daarbij trekt die je goed bij zullen blijven. Net als de troep die het oplevert. Want ook al ben jij degene die de lepel in handen heeft, en heb je je kind netjes een slabbetje om gedaan, dan nog zal het prutje overal eindigen. Omdat je kind naar de lepel grijpt. Of omdat het ieder hapje weer (deels) uit de mond laat lopen, om er vervolgens lekker met de handjes doorheen te gaan en deze vervolgens in het haar af te smeren. Of aan jou, aan de vloerbedekking of de toevallig passerende kat.

Wen er maar aan. Want eten, dat blijft de eerste jaren nog wel een troep. Je zal zien dat je in de loop der tijd wel steeds meer bedreven raakt in het voorkomen van vlekken, en je niet meer zo snel laat verrassen.

Bescherm wat je lief is

Kinderen hebben een motoriek die nog niet zo best ontwikkeld is. Zeker in hun eerste jaren, maar eigenlijk wel tot ze in de puberteit raken (en soms ver daarna…) zijn ze nu eenmaal onhandig. Omdat je ze ook niet de rest van hun leven wilt blijven voeren, ontkom je er dus niet aan om ze met een eigen lepel (en later een volledig bestek) aan de slag te laten gaan wanneer ze er motorisch nog niet helemaal klaar voor zijn. Alleen zo gaan ze het tenslotte leren.

In die eerste jaren doe je er goed aan om alles wat je lief is, en waar vlekken lastig uit gaan, goed te beschermen als je kind gaat eten. Heb je een mooie eettafel die gevoelig is voor vlekken? Leg er een doorzichtig tafelzeil op als je kind zelf gaat eten. Dat voorkomt vlekken, en maakt ook het afruimen een stuk makkelijker. Is je kind wat groter, en vliegt de pasta niet meer heel de tafel over? Dan kun je overstappen op transparante placemats. Zo blijft het gebied rondom het bord nog een tijdje beschermd, en hoef je niet angstig ineen te duiken als je kind een met pastasaus besmeurde vork doodleuk op tafel legt. Zo kun je de tafelmanieren nog een paar jaar wat verder ontwikkelen, zonder bang te zijn dat in de tussentijd je tafel geruïneerd wordt.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist