Kunst aan de muur

Essentieel voor ieder interieur

Hoe mooi het kleurtje ook is dat je je wand gegeven hebt, zolang deze leeg blijft, zal het altijd een saai element blijven. Kunst aan de muur gaat veel verder dan de finishing touch van je interieur. Kunst is een essentieel onderdeel van ieder interieur. Het drukt het karakter van de bewoners uit. Het laat zien wie je bent en wat je voelt.

Het meest uitdagende onderdeel van muurdecoratie is het kiezen en matchen ervan met je muren en andere meubels. Muurdecoraties helpen om een balans te vinden tussen elegantie en eenvoud. Een muurdecoratie hoeft niet per se een schilderij te zijn. Het kan net zo goed een poster, muursticker, sculptuur, glasobject of spiegel zijn. Wat je ook laat zien, het is een verrijking voor je woning. Een verlengstuk van je persoonlijkheid, dat warmte, ontspanning en een welkom gevoel biedt. 

Kunst maakt gelukkig
Kunst is niet alleen bedoeld om kale muren op te vrolijken. Kunst is van wezenlijke invloed op ons dagelijks leven. Onderzoek wijst namelijk uit dat kunst de manier waarop je naar de wereld kijkt. Een groep onderzoekers heeft bewezen dat kunst en cultuur positief bijdragen aan je geestelijke én je lichamelijk gezondheid. De conclusie van dit onderzoek is dan ook dat het bezoeken van musea of het hebben van kunst in huis ons gelukkiger maakt. Dat is toch een prachtige reden die het belang van kunst aantoont? Door een schilderij op te hangen dat je raakt, word je elke dag een klein beetje extra gelukkig. Bovendien blijkt je stressniveau te dalen bij regelmatig museumbezoek.

Wat doet kunst met je?
Door kunst aandachtig te bestuderen, merk je dat een vraag meerdere goede antwoorden kan hebben. Dat een probleem veel goede oplossingen kent. Kunst is niet rechtlijnig, net zoals veel aspecten in het leven niet rechtlijnig is. Je kunt op veel manieren naar kunst aan de muur kijken, net zoals naar de wereld. Kunst leert je zelf een mening te vormen en een oordeel te vellen. Iedereen heeft een persoonlijke mening over kunst en cultuur. De ene persoon vindt een schilderij spuuglelijk, terwijl de ander er juist wel door geraakt wordt. Als je je mening kunt motiveren, is jouw oordeel net zoveel waard als die van ieder ander. Waarom kunst belangrijk is? Je leert voor jezelf opkomen! Doordat meningen over een bepaald kunstwerk kunnen veranderen, leer je dat dingen kunnen wijzigen onder invloed van het verstrijken van de tijd, of het verplaatsen van een perspectief. Kunst en cultuur laten een manier zien om je uit te drukken, anders dan met woorden en cijfers. Je kunt door middel van een toneelstuk, een concert of kunst in je woonkamer een bepaald gevoel overbrengen aan de toeschouwer. Met kunst kun je emoties overbrengen die moeilijk in woorden gevangen kunnen worden. Kunst leert je om terug te grijpen naar de onbevangenheid die je als kind had. Dat geeft energie, waardoor je gemakkelijker de dag doorkomt. Kunst is heel persoonlijk. Kunst voor in huis is een weergave van je karakter, je interesses en je persoonlijkheid. Bezoekers van je huis krijgen na het zien van je schilderijen alvast inzicht in jou als persoon.

Kunst ophangen
Kunst verveelt nooit, maar soms wil je afwisselen. Gewoon om van tijd tot tijd eens tegen een ander schilderij aan te kijken. Het is echter onbegonnen werk om voor ieder kunstwerk een nieuw gat in de muur te boren. Gelukkig zijn er tegenwoordig uiterst praktische ophangsystemen in de vorm van een railsysteem. De rails is heel gemakkelijk aan de muur te bevestigen. Hier worden vervolgens enkele koorden en haken aan gehangen. Door met deze koorden en haken te schuiven, kan ieder schilderij ongeacht het formaat opgehangen worden. Dit alles zonder dat je er gereedschap voor nodig hebt. Bovendien blijft je muur intact, doordat je geen schroeven, spijkers of lijm nodig hebt en geen gaten in de muur hoeft te maken. Dit zelfde ophangsysteem kan ook gebruikt worden om fotolijstjes op te hangen of presentatiemateriaal op beurzen of in winkels te laten zien. In klaslokalen is het een perfecte manier om snel en gemakkelijk van lesmateriaal te wisselen. Veel eenvoudiger wordt het niet!  

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist