Klikaanklikuit onderzoekt kerstverlichting

750 lampjes per huis


In de donkerste tijd van het jaar baden de Nederlandse woonhuizen in een zee van licht. Het gemiddelde huishouden hangt maar liefst 750 lampjes op, waarvan het grootste deel buiten. Tientallen meters lichtsnoer zorgen voor bijzondere effecten. Dat blijkt uit een onderzoek van Flycatcher in opdracht van KlikAanKlikUit, leverancier van draadloze schakelsystemen. Al die lampjes hebben wel hun prijs, want ruim 80 procent van de Nederlanders ergert zich wel ergens aan bij het ophangen of gebruiken ervan.

 

Irritaties

Van de 661 ondervraagden in het onderzoek zijn er maar 111 die zeggen nooit een probleem te hebben met hun kerstverlichting. De anderen hebben ieder jaar wel wat te mopperen. Wie klaagt over in de knoop zittende snoeren, weet zich wellicht getroost door de gedachte dat bijna tweederde van de Nederlanders met hetzelfde probleem zit. Ook kapotte lampjes leiden bij een meerderheid (53%) tot irritaties.

Minder vaak genoemd, maar wel goed voor dagelijkse ergernis rond de feestdagen, zijn problemen bij het aan- en uitdoen van de verlichting. Meer dan een kwart van de Nederlanders (28%) ergert zich aan lastig te bereiken stopcontacten, vallende naalden of ballen bij het schakelen of de vele schakelaars en stekkers die nodig zijn om de lampjes te laten branden of uit te doen.

 

Afstandsbediening

Bijna driekwart van de mensen weet niet dat voor dit probleem goede oplossingen voorhanden zijn, zoals het KlikAanKlikUit-systeem. Dit bestaat uit schakelaars (die gewoon in het stopcontact gaan en waarin de stekker van de verlichting wordt geplaatst) en een afstandsbediening. De afstandsbediening zorgt ervoor dat bij het opstellen van de kerstboom geen rekening hoeft te worden gehouden met de plaats van het stopcontact; onder de boom kruipen met vallende naalden en ballen in je nek is niet meer nodig.

De slimme schakelaar van KlikAanKlikUit hoeft na Nieuwjaar niet met de kerstspullen te worden opgeborgen. Hij is op vele plekken in huis toepasbaar; niet alleen om verlichting en apparatuur gemakkelijk aan en uit te zetten, maar ook om energie te besparen. Eenmaal uitgezet kan een apparaat (bijvoorbeeld televisie of pc) namelijk ook niet sluipend stroom uit het stopcontact gebruiken. De energiebesparing die daarbij optreedt, kan oplopen tot tientallen euro’s per jaar.


Kijk voor meer informatie op: www.klikaanklikuit.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist