RHP-keurmerk

schone potgrond

In Nederland zijn er tientallen merken potgrond in allerlei verschillende soorten. Daarvan loopt de kwaliteit sterk uiteen, terwijl deze directe invloed heeft op de gezondheid en groei van planten, hagen en bomen. Het is dus belangrijk om te kiezen voor goede grond. Het RHP-keurmerk garandeert de kwaliteit van potgrond en is dus veilig in gebruik.

Garantie
Via de wortels haalt de beplanting voeding uit de grond voor optimale groei en bloei. Op de meeste zakken potgrond staat beschreven wat de ‘grondstoffen' zijn, maar zelfs een tuinspecialist kan daar niet uit opmaken of de grond goed, milieuvriendelijk en veilig is. In sommige potgronden zitten bijvoorbeeld veel (onzichtbare) onkruidzaden of verontreinigingen. Als je het RHP-keurmerk ziet, weet je direct dat het goed zit met kwaliteit, veiligheid, volume en inhoud. Alleen wanneer aan alle kwaliteitseisen wordt voldaan, krijgt potgrond dit onafhankelijke keurmerk. RHP staat dus voor gegarandeerd goede grond!

Veiligheid
Aanwezigheid van onzichtbare ziektekiemen zoals salmonella en andere verontreinigingen zijn, zonder dat je het weet, een risico. Het spreekt voor zich dat dit voor het RHP-keurmerk niet is toegestaan. RHP-potgrond is daarom veilig voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen, maar ook voor kleine kinderen die vaak van alles in hun mond stoppen. RHP-potgrondproducenten gaan met respect om met natuur en milieu. Na gebruik van een productieveld wordt er weer natuurgebied van gemaakt.

Onafhankelijk
Stichting RHP is onafhankelijk en niet gebonden aan potgrondmerken. Het RHP-keurmerk is het enige potgrondkeurmerk dat erkend is door de Nederlandse overheid.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist