NVKL

Vraag naar kwaliteitsairconditioning stijgt


De vraag naar airconditioning is de afgelopen jaren fors gestegen. De warmere buitentemperatuur, maar ook de huidige manier van bouwen, met veel glas en volgens de geldende isolatienormen, speelt daarbij een rol. De erkende installateurs van de branchevereniging NVKL (Nederlandse Vereniging voor ondernemingen op het gebied van Koudetechniek en Luchtbehandeling) constateren dat ook kwaliteitsairconditioning steeds meer in trek is.

 

 

Kwaliteitsairconditioning kenmerkt zich door duurzaamheid, minder energieverbruik en minder geluidsoverlast. Vaak zijn dit de splitairconditioners waarbij een deel binnen en een deel aan de buitenkant van het huis bevestigd wordt. Daarnaast zijn multisplits in opmars; airconditioners met één buitendeel en meerdere binnendelen, waarmee verschillende vertrekken in huis gekoeld kunnen worden. Consumenten gaan steeds meer over op deze systemen, omdat 

  kwaliteitsairconditioners wel het gewenste comfort bieden.  

 

 

‘Een goede airconditioning begint bij een goede installateur’, aldus Vincent Slappendel, voorzitter van de NVKL. ‘Een goede installateur maakt een koellastberekening, selecteert op basis daarvan de juiste capaciteit en zorgt voor een goede installatie conform de wettelijke normen. Splitairconditioning mag volgens de wet alleen in bedrijf gesteld worden door een STEK-erkende installateur. Ondeskundige handelingen aan het koelmiddelencircuit kunnen namelijk gevaar opleveren en schadelijk zijn voor het milieu.’ De erkende installateur verkoopt vaak de betere merken en kan ook het (soms verplichte) onderhoud uitvoeren. Als een installateur bij de NVKL is aangesloten, kan een consument ook terecht bij de Geschillencommissie Airconditioning.  

 

Wil men airconditioning laten installeren, dan luidt het advies van de NVKL om niet te wachten op een warme periode wanneer iedereen massaal bij de installateur aan de bel trekt, maar de airconditioner bijvoorbeeld in het komende najaar te laten plaatsen. Ook buiten de warme periode is de kwaliteitsairconditioning namelijk goed te gebruiken. De moderne systemen zijn voorzien van warmtepompen, waardoor de airconditioning ook als verwarming kan dienen.

 

Achtergrondinformatie

De NVKL is de Nederlandse Vereniging voor ondernemingen op het gebied van Koudetechniek en Luchtbehandeling. Bij de NVKL zijn bedrijven aangesloten die airconditioning leveren, installeren en onderhouden. Deze bedrijven zijn STEK-erkend, houden zich aan de NVKL-leveringsvoorwaarden en de NVKL-gedragscode en onderwerpen zich aan de geschillencommissie Airconditioning. De geschillencommissie Airconditioning bestaat uit een afgevaardigde van de Consumentenbond, de branche Koudetechniek en de Stichting Geschillencommissie. Zo heeft de consument bij eventuele klachten de garantie van een onafhankelijke uitspraak.


Kijk voor meer informatie op: www.nvkl.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Airconditioning?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist