Groenkeur

Kies eenvoudig uw vakman


Iedereen wil een leuke tuin om in alle rust bij te komen van alle drukte en hectiek. Daarmee wint de eigen tuin het van de file onderweg naar het bos, maar wie legt de tuin aan? Voorheen had elke hovenier zijn eigen stijl én zijn eigen manier van werken. Met de komst van het keurmerk Groenkeur is er een grote groep hoveniers die volgens vaste normen werken. Consumenten kunnen zich onbekommerd concentreren op hun persoonlijke smaak. Het keurmerk garandeert een betrouwbare vakman.
 

“Wij willen graag dat mensen zondermeer kunnen kiezen voor een hovenier die past bij hun persoonlijke smaak. Daarom doen we er alles aan om er zeker van te zijn dat consumenten vooraf precies weten wat zij achteraf kunnen verwachten. En als er toch iets mis gaat kunnen zij ons bellen. 
We zullen er dan alles aan doen om tevredenheid alsnog te garanderen.”, aldus Camiel Versluis van Stichting Groenkeur.

De aandacht voor de tuin groeit, de eisen aan de vakman ook

Trendtuinen zijn in opkomst en de tuin leasen begint gewoon te worden. De maakbare natuur bij de achterdeur wordt geconsumeerd als “fast food” en men geniet ervan als “haute cuisine”. De tuin is het gemak van genot, persoonlijke smaak domineert. Waarom? Omdat het kan! De welvaart is dermate gestegen dat het laten aanleggen van een tuin even logisch wordt als de aanschaf van een nieuwe keuken of badkamer. Een steeds grotere groep mensen financiert de tuin mee in hun hypotheek. En waarom ook niet. Een goed aangelegde tuin komt ten goede aan de waarde van het huis. Door deze ontwikkeling zijn ook de eisen die aan de tuin en aan de vakman worden gesteld gegroeid. Consumenten beoordelen een hovenier het liefst op stijl en smaak. Zo hoort het ook. Helaas blijkt in de praktijk dat de manier van werken en de prijs ook voor een bijsmaak kunnen zorgen als daarbij zaken niet naar wens verlopen. Daarom is het belangrijk dat vakmanschap én ondernemerschap gegarandeerd is. Groenkeur regelt dit soort zaken zodat de consument zich, bij het kiezen van een hovenier, zorgeloos kan concerteren op haar persoonlijke smaak.

Leg meerwerk altijd schriftelijk vast, dat voorkomt misverstanden en ergernis

Het is voor iedereen beter als vooraf een uitgewerkt projectplan met compleet beplantingsplan beschikbaar is om betrouwbare calculaties op te maken. De meeste misverstanden over meerwerk ontstaan doordat afspraken mondeling worden gemaakt. De consument denkt dat het bij de prijs is inbegrepen en de hovenier verkeert in de veronderstelling dat hij/zij duidelijk heeft aangegeven dat er kosten aan verbonden zijn. Professionele hoveniers leggen afspraken schriftelijk vast, dan zijn er ook geen misverstanden. Dat bespaart beide partijen onvoorziene kosten en ergernis.

Tevredenheidgarantie door gratis klachtenbemiddeling

In het verleden was er geen centraal meldpunt voor klachten. Nog steeds zijn veel consumenten overgeleverd aan de integriteit van hun hovenier. Gelukkig gaat dat meestal goed. Maar wat als nou net uw klacht niet gehoord wordt. Dan belt u Groenkeur op 030 - 6595 663. Stichting Groenkeur registreert alle klachten van gecertificeerde bedrijven in de groene sector. Consumenten kunnen rekenen op bemiddeling. Als men heeft gekozen voor een gecertificeerd bedrijf kan de  consument ook nog een beroep doen op de geschillencommissie. De uitspraak van de commissie is bindend.

Kies eenvoudig uw vakman

Bijna alle hoveniers werken binnen een straal van twintig tot dertig kilometer. Voor uw tuin bent u dus aangewezen op een vakman uit de buurt. Op www.groenkeur.nl staat een overzicht met alle gecertificeerde bedrijven in Nederland inclusief de behaalde certificaten. Zo kunt eenvoudig het gewenste vakmanschap selecteren: Tuinaanleg en tuinonderhoud, Boomverzorging, Dak- en gevelbegroeiing. Voor openbaar groen kiest u groenvoorziening.


Kijk voor meer informatie op: www.groenkeur.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuinaanleg?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist