Kerstbezoek zonder crisis

zo regel je dat

Kijk jij ook zo uit naar de kerst? Twee volle dagen gevuld met sfeer, kerstlichtjes en bezoek van familie en vrienden. Tijdens de dagen voor kerst bestaat je to-do-list vooral uit punten als boodschappen doen, kerstboom optuigen en het zilveren bestek poetsen. Toch is het slim om ook naar een aantal veiligheidszaken te kijken, zodat je zonder schade de kerst door komt.

Tja, voordat het bezoek arriveert, is die enorme, groene kerstboom natuurlijk allang opgetuigd. Zonder boom geen kerst! Ga je voor een kunstboom, of toch een echt exemplaar? In het laatste geval is het van belang dat de boom nog een kluit heeft en deze voldoende water krijgt.

Het liefst minimaal een liter per dag, afhankelijk van de grootte. Zo voorkom je uitdrogen. Een kurkdroge boom kan namelijk binnen een paar minuten een vlammetje van een kaarsje dat in de buurt staat laten uitmonden tot een allesverwoestende woningbrand. Dan kun je het kerstdiner met vrienden wel vergeten en de schade gaan verhalen op je opstalverzekering.

Koken of cateren?
Je gasten verwachten ongetwijfeld een smaakvol avondvullend programma. Vraag jezelf daarom als eerste af: ga ik zelf koken, of laat ik het doen? Tafelen met een gezelschap is heel gezellig, maar het moet niet de bedoeling zijn dat je de hele avond gestrest in de keuken staat te buffelen. Jij over de kook, terwijl de rest zich te goed doet aan je culinaire creaties.

Heb je daarom al eens aan een professionele cateraar gedacht? Je kunt op de dag zelf gerechten laten bezorgen, die je alleen nog maar hoeft op te warmen. Dit scheelt flink wat tijd en gunt je ook een ontspannen kerstavond.

Ga je zelf op bezoek?
Het past niet helemaal in de kerstgedachte, maar kerst is een populaire periode voor inbrekers om hun slag te slaan. Slimme dieven maken gebruik van de wetenschap dat je met kerst waarschijnlijk wel een aantal uur van huis zult zijn. Veel mensen gaan bijvoorbeeld uitgebreid tafelen bij vrienden en familie. Dit geeft inbrekers ruimschoots de tijd om je huis leeg te halen.

Sluit daarom voor je vertrekt de ramen en doe de deuren op slot en laat een aantal lampjes aan om de indruk te wekken dat je thuis bent. Een goede woonverzekering is erg fijn bij een eventuele inbraak, maar je wilt natuurlijk een nare domper op een feestelijke periode voorkomen!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist