Kantoor verduurzamen

zo krijgt je energielabel C of beter

Een energielabel bedrijfspand aanvragen, hoe doe je dat? Het is namelijk binnenkort verplicht voor kantoorgebouwen om een nieuwe energielabel te hebben. Jij moet voor je kantoorgebouw energielabel C of hoger hebben. Lees hier hoe je je voor die verandering kunt voorbereiden.

De verplichting van energielabel C of hoger

Elk kantoorgebouw moet dus vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben bemachtigd. Dit kun je lezen op de website van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland. Dit is namelijk al bepaald in het Bouwbesluit van 2012. Wat energielabel C precies inhoudt? Kantoorgebouwen mogen per jaar en per vierkante meter dan maximaal 225 kWh aan energie verbruiken. Nu vraag je je waarschijnlijk wel af wat er gaat gebeuren als een gebouw niet aan deze eisen voldoet. Het is zo dat een kantoorgebouw dan niet meer gebruikt mag worden als een kantoor. Op dit besluit zijn er natuurlijk wel een aantal uitzonderingen. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld tijdelijk een ruimte gebruikt als kantoor of geen airconditioning hebt. Je moet echter wel weten dat de kans erg klein is dat jij aan deze uitzonderingen voldoet. Jij moet dus goed voorbereid zijn voordat 2023 voor de deur staat.

Informeer naar het huidige energielabel

Het is goed om te weten welk energielabel jouw kantoor nu heeft. Daarnaast is het handig om er achter te komen hoe lang dit label nog geldig is. Op de EP-online website van de rijksoverheid kun jij dit gemakkelijk weer terug vinden. Wanneer je kantoor nog geen energielabel heeft, is het belangrijk om een energieadviseur in te schakelen. De energieadviseur kan dan een inschatting maken. Daaruit komt dan een officieel rapport. Wanneer jouw kantoorgebouw al voldoet aan energielabel A, B of C, dan hoef jij dus niet te veranderen omdat je al voldoet aan de nieuwe norm. Voor deze labels geldt een geldigheid van 10 jaar. Check dit dus wel altijd even. Wanneer jouw kantoorgebouw energielabel D tot en met G heeft, is er nog wel wat werk aan de winkel. Het vergt echter soms niet veel ingrijpende aanpassingen om dit voor elkaar te krijgen.

Energieadvies op maat

Het eerste wat je kunt doen is advies op maat aanvragen. Dan komt er dus een energieadviseur langs die jouw gebouw controleert op een aantal punten. Je krijgt dan uiteindelijk een rapportage waarin adviezen staan over de stappen die jij kunt nemen. Als jij deze stappen volgt kan jouw gebouw dus voor 2023 dat energielabel C bemachtigen. Vergelijk via EnergielabelOffertes.nl gemakkelijk verschillende offertes van meerdere energieadviseurs.

Kantoor verduurzamen? Vraag subsidie aan!

Er is ook nog een mogelijkheid dat je in aanmerking komt voor subsidie. De overheid wilt dat er in 2050 CO2-arme gebouwen staan en dat kost natuurlijk geldt. Daarom is er geld vrijgemaakt om ondernemers een handje te helpen. Als jij hieraan voldoet kun je dus subsidie aanvragen. Je vindt de subsidiewijzer op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De uitvoering van de adviezen

Met de komende verplichting van energielabel C of beter vanaf januari 2023 is het van belang om de adviezen van de energieadviseur zo snel mogelijk uit te voeren. Ga daarom op zoek naar een specialist die de energiebesparende maatregelen kan uitvoeren.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist