Kantoor tips

efficiƫnt en duurzaam in richten

Je kantoor inrichten kan een tamelijk lastige klus zijn. Enerzijds werk je niet prettig in een ruimte die hartstikke saai en onpersoonlijk is. Anderzijds kan een drukke ruimte met veel decoraties je juist weer erg afleiden van je werk. Daarnaast moet je ook nog rekening houden met duurzaamheid. Wij geven vijf tips om je kantoor efficiënt en duurzaam in te richten.

1.        Licht en lichtval

Het belangrijkste in een kantoor is licht. Probeer te zorgen dat er voldoende natuurlijk licht naar binnen komt. Daarnaast heb je kunstmatige verlichting nodig, voor de donkere dagen. LED verlichtingspanelen zijn dan een goede keuze. Ze hoeven niet onderhouden te worden, ze gebruiken nauwelijks energie en ze voldoen aan alle eisen en richtlijnen van de UGR en NEN-normering die geldt voor kantoorruimtes.

2. Kleurstelling kiezen

De kleurstelling in het kantoor is erg belangrijk. Je kiest voor een bepaalde sfeer en uitstraling door de juiste kleuren te combineren. Om efficiënt te werken kun je het beste kiezen voor een rustige uitstraling met slechts enkele in het oog springende kleurelementen. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak gekozen voor lichte wanden, een vloer in houtkleur of een aardetint en enkele gekleurde decoraties.

3. Bureau en kast

Nu is het tijd om een mooi bureau uit te zoeken. Kies een ergonomisch model dat goed past in de sfeer van de ruimte. Veel houten producten zijn voorzien van een keurmerk om aan te geven dat ze duurzaam zijn gemaakt. Kies ook een (archief)kast met voldoende ruimte. Zorg dat er voldoende ruimte is om alles netjes te ordenen. Kies een kast met gesloten deuren zodat de ruimte er snel netjes en overzichtelijk uitziet. Let op dat de meubels niet alleen duurzaam zijn in de zin dat ze milieuvriendelijk zijn gemaakt, maar dat ze ook degelijk zijn.

4. Ergonomie

Je kunt niet erg efficiënt werken als je RSI-klachten krijgt of als je niet lekker zit. Zoek dan ook een bureaustoel uit die een ergonomische vorm heeft. Verder controleer je je toetsenbord en computermuis ook of ze wel ergonomisch gevormd zijn. Het is iets duurder, maar op lange termijn veel beter voor je armen, polsen, schouders en rug.

5. Persoonlijkheid

Je wilt efficiënt en duurzaam werken, maar er moet ook wat van jouzelf in het kantoor te vinden zijn. Mensen werken het best als de ruimte als thuis aanvoelt. Hang dus wat foto’s op van je gezin of zet wat plantjes neer als je daar erg van houdt. Kies voor rustige elementen die je een vertrouwd gevoel geven.

Een kantoor efficiënt en duurzaam inrichten hoeft niet perse moeilijk te zijn. Het gaat vooral om het maken van goede keuzes. In een goed ingericht kantoor kun je je goed concentreren, werk je op een prettige manier en ben je efficiënt bezig. Bovendien kies je bij voorkeur voor duurzame elementen, zodat je ook goed bezig bent voor het milieu. Efficiënt en duurzaam gaan heel goed samen voor een optimaal resultaat.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist