Je winkel inrichten

hoe doe je het goed, terwijl je ook op de kosten let?

Als startende winkelier maak je aardig wat kosten. Je zal de producten die je wilt gaan verkopen in de winkel eerst in moeten kopen, bijvoorbeeld, maar ook de inrichting van je winkelpand kost je aardig wat geld. Misschien heb je een lening van de bank, misschien steek je er uitsluitend eigen geld in, maar wat de situatie ook is, een beetje letten op wat je uitgeeft kan geen kwaad.

Een winkel inrichten: doe het goed

Je hebt maar één kans om je winkel volledig in te richten, dus je kunt het maar beter goed doen. Natuurlijk, je kunt naderhand altijd nog wat dingetjes die niet blijken te werken aanpassen. En na een aantal jaar zal je ook best wat grotere veranderingen door willen gaan voeren, om je winkel actueel en fris te houden.

Maar het is juist de inrichting waar je als winkel mee begint, die goed moet zijn. Hiermee zet je de toon, hiermee moet je klanten aan je zien te binden. Zorg dus dat je goed nadenkt over de keuzes die je op dit gebied kan maken. Wil je een soort huiskamersfeer in je winkel creëren, waarin klanten zich direct thuis voelen? Of ga je juist meer voor een strakke, ruimtelijke inrichting die bovenal overzichtelijk is?

Welke keuze je maakt hangt allereerst natuurlijk sterk af van het soort producten je gaat verkopen en in welke prijscategorie deze vallen. Beiden bepalen voor een groot deel het verwachtingspatroon dat je klanten zullen hebben. Wil je mode voor een heel lage prijs gaan aanbieden, maar ziet je winkel eruit als een exclusieve boetiek, dan zal de doelgroep niet snel binnen komen wandelen of blijven hangen.

Moet het duur zijn?

Alhoewel de winkelinrichting bovenal goed moet zijn en moet passen bij het soort winkel dat je hebt, hoeft deze niet per se heel duur te zijn. Een strakke indeling kun je ook bereiken met goedkopere materialen, net zoals je ook een huiskamersfeer kunt creëren zonder een fortuin uit te geven. Het is simpelweg een kwestie van goed zoeken en openstaan voor alternatieven.

Val, als je niet veel geld hebt, niet te snel voor ‘kant en klare oplossingen’ voor je winkel, maar ga zelf op zoek. Een houten rek kan prima dienstdoen als manier om jeans uit te stallen, ook als deze niet eens specifiek als winkelinrichting aangeboden wordt. Zorg ervoor dat de gekozen oplossingen tegen een stootje en wat gewicht kunnen, en geef er je eigen draai aan. Zo past jouw winkel niet alleen bij je assortiment, maar is hij ook nog eens écht uniek en onderscheidend. Precies wat je wilt, als het gaat om klanten aan je binden.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist