Je vloerkleed reinigen

hoe pak ik dat aan?

Een vloerkleed; de een houdt ervan en de ander vindt het verschrikkelijk. Feit is dat wanneer je hem aanschaft, deze nog helemaal mooi en perfect is. Wanneer je hem in je woonkamer legt zal hij door stofdeeltjes, resten van eten, haar en verdere viezigheid vies worden. Dat is opzich ook helemaal niet zo erg, maar het is wel belangrijk om het kleed regelmatig schoon te maken. Maar hoe pak je het schoonmaken van je vloerkleed het beste aan?

Waarom je vloerkleed reinigen?

Een vloerkleed reinigen is waarschijnlijk niet het eerste waar je in huis aan denkt. Het kleed lijkt vaak ook gewoon super schoon te zijn. Ongemerkt zal de viezigheid zich echter toch ophopen. Het is daarom belangrijk om met enige regelmaat toch je vloerkleed schoon te maken.

Het eerste wat je kunt doen, is stofzuigen. Het maakt hierbij eigenlijk niet zoveel uit van welke stof je vloerkleed is. Stofzuigen laat de grootste viezigheid en resten uit het kleed verdwijnen. Als je echt het beste resultaat wil, moet je twee keer per week met de stofzuiger het kleed schoonmaken. Als je het minder doet zal het wat langer duren, want vuil trekt vuil aan. Hierdoor komt er meer stof in je vloerkleed. Als je het echt lang in het kleed laat zitten, kan het zijn dat je het vuil verder in de vezels van het vloerkleed loopt, waardoor je kleed sneller plekjes zal krijgen, die je niet meer schoon krijgt.

Hoe pak je het stofzuigen aan?

Het lijkt simpel, maar effectief stofzuigen is toch nog best lastig. Veel mensen doen het namelijk veel te snel. Wanneer je langzaam over het kleed beweegt behaal je echter veel beter resultaat. Het liefst schuif je alles opzij zodat je perfect bij het kleed kan. Het helpt vaak ook om de slang te verwijderen en het deels op je knieën te doen. Als je het wel met telescoopbuis doet, zet dan de borstels uit. Om te zorgen voor optimale zuigkracht moet je de stofzuigerzak regelmatig leegmaken.

Een reiniger voor je vloerkleed maken

Naast stofzuigen wil je af en toe gewoon wat meer doen, misschien omdat er wel al een vlek in zit bijvoorbeeld. Je kan hiervoor in de winkel een reiniger kopen, of door zelf een reinigingsmiddel te gebruiken.

Stoomreinigen

Een andere optie is nog stoomreinigen. Het beste is eigenlijk om dit twee keer per jaar te doen. Hierdoor worden allerlei mechanismen die diep in het vloerkleed zitten, gedood. Geurtjes en vlekken zullen hierdoor snel verdwijnen. Je kunt zo’n reiniger vaak ook huren, zodat de kosten laag blijven.

Vlekken uit je vloerkleed verwijderen

Het kan natuurlijk ook zijn dat je niet het hele kleed wil schoonmaken, maar alleen wat vlekken wilt verwijderen. Hiervoor kun je dan simpelweg wat azijn op het vloerkleed gieten en dat bestrooien met wat bakpoeder. Vervolgens gooi je er dan wat lauwwarm water overheen. Dit kan wat gaan bruisen, wat geen probleem is. Na een uurtje kun je dit met de stofzuiger verwijderen en het zonodig nog een aantal keer herhalen.

Op zoek naar meer tips? Neem dan een kijkje op Vloerkleedreinigen.com!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist