Je inboedel opslaan

welke keuzes heb je allemaal?

Ben je net op jezelf gaan wonen in je nieuwe appartementje? Leuk! Vaak denk je dan: jeetje, ik heb veel spullen nodig om het hier een beetje gezellig en knus te krijgen. Echter, in mum van tijd staan heel je woonkamer, slaapkamer en zelfs je extra kamertje of berging vol met al je spullen. Oeps, dat ging sneller dan je dacht! Dan komt er later ook weer een moment dat je juist weer wat spullen moet gaan opbergen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dat te doen. Lees hieronder de opties die je hebt om je spullen op te bergen en handige tips waar je rekening mee kunt houden.

Ruimte huren voor je opslag kan op veel verschillende manieren. Hieronder hebben we er een aantal op een rijtje gezet:

Lege loods of schuur
Hebben vrienden/familie/kennissen een lege loods of schuur over? Dan kan dit een goede optie zijn om tijdelijk je spullen in op te bergen. Let er wel op wat voor spullen je er kwijt wilt. Zo heb je voor bepaalde spullen bijvoorbeeld een droge ruimte nodig. Dit zijn geen professionele verhuurders, dus maak van tevoren goede afspraken: kun je bijvoorbeeld bij je spullen wanneer je wilt? Of moet je hiervoor afspraken maken om langs te komen? Maak daarnaast afspraken over de prijs en eventuele opzegtermijn. Altijd handig om te weten waar je aan toe bent!

Garagebox huren
Het huren van een garagebox is ook een optie, bijvoorbeeld via een woningcoörporatie. Let er wel op dat de garageboxen vaak niet dicht bij je eigen woning liggen. En ook overdekt laden en lossen lukt vaak niet.

Opslag bij verhuisbedrijven
Verhuisbedrijven beschikken vaak over grote depots waar je je spullen tijdelijk kwijt kan. Dit kan uiteraard alleen als je ook je verhuizing door hen laat regelen. Dit wordt vaak berekend op de eindfactuur. Vraag van tevoren of je ook tussentijds nog bij je spullen terecht kan als je onverhoopt iets nodig blijkt te hebben. Dit is namelijk niet altijd het geval.

Mobiele opslag bij je thuis
Je kunt niet alleen maar je kleding of andere producten thuis laten bezorgen. Zo kun je via PickupBox bijvoorbeeld een mobiele opslag regelen. Zij zetten dan, voor je deur, een opslagcontainer neer waar jij je spullen in kunt bewaren. Zo bespaar je kosten, tijd en een hoop gedoe!

Self storageDe naam zegt het al: je regelt alles zelf rondom het opslaan van je spullen. Tussendoor kun je er zelf bij en er zit er altijd eentje dicht in de buurt. De keuze tussen verschillende self storage bedrijven is enorm. Vaak zijn de opslagruimtes goed bereikbaar: aan de snelweg, aan de rand van de stad of op een goed bereikbaar industrieterrein. Het grote voordeel van self storage is dat er vaak zeer flexibele toegangstijden zijn en de ruimte bewaakt en droog is. Ook niet geheel onbelangrijk!

Hier moet je op letten bij het huren van je opslagbox
Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden voordat je een opslagbox huurt. Bedenk van tevoren goed welke eisen je aan zo’n opslagunit stelt en wat voor jou belangrijk is:

-Kan ik 24/7 terecht bij mijn eigen spullen?
-Heb ik elektriciteit nodig in de box en is dat aanwezig?
-Wordt de opslagunit bewaakt?
-Is er licht aanwezig?
-Is de box gekoeld of juist verwarmd?
-Is de ruimte schoon en droog?
-Kan ik met de auto bij de opslagruimte?

Hoeveel kost het huren van een opslag?
De prijs van een opslagbox is afhankelijk van meerdere factoren, hieronder een aantal punten op een rijtje:

-De afmeting van de box die je wilt huren.
-De locatie van de te huren box. In het pand, maar ook de locatie van het bedrijf zelf beïnvloeden de prijs.
-De huurperiode. Wil je de box voor een langere periode afnemen? Grote kans dat je dan relatief minder betaalt dan voor iemand die dit maar voor een maandje wil huren.
-Vraag en aanbod.

Aangezien er veel aanbieders zijn is het slim om eens wat verschillende partijen te vergelijken. De grote partijen zoals een Allsafe, Mini opslag of Shurgard kennen we allemaal wel. Wellicht is het ook interessant om de kleine partijen in jouw buurt te vergelijken. Een opslag nodig in de buurt van Leeuwarden, Rijswijk, Groningen, Zaandam of Zederik? Dan is opslag bij 1Box een goede optie!

Succes met het vinden van jouw geschikte opslagunit!

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist