je energieprijs laten dalen?

Dit kan je doen

Wist je dat energiebedrijven twee keer paar jaar de variabele energietarieven vaststellen? En wist je ook dat ruim de helft van de Nederlandse huishoudens zo’n variabel tarief hebben? Dat betekent dat het heel goed zou kunnen dat jouw tarief ook is gedaald. Toch blijft de gemiddelde energierekening hoog uitvallen dit jaar. Weten hoe jij zelf geld kunt besparen op je energierekening? Lees dan even verder!

Variabele prijs
Allereerst is het goed om te weten dat jouw energiekosten uit 3 onderdelen bestaan. Vaste lasten van de energieleveranciers, de olieprijs en natuurlijk belasting. Energieleveranciers mogen 2 keer per jaar de prijzen bijstellen. Dit omdat de olieprijs kan veranderen. Het kan dus stijgen of dalen. Je kunt natuurlijk wachten tot dit moment. Maar er zijn ook een aantal dingen die jij zelf kunt doen om zo de energiekosten zo laag mogelijk te houden.

Makkelijke tips voor een lager energieverbruik:
-Stap onder de douche in plaats van een bad te nemen. Douchen bespaart je gemiddeld 3 keer zo veel water én energie.
-Koken? Houd de deksel op de pan. Hierdoor bespaar je al snel 60 tot 70 procent energie bespaart.
-Verlaag je de temperatuur van het tapwater. Heb je een boiler of combiketel? Vaak worden deze ketels op 80 graden gezet. Je kunt dit zelf handmatig lager zet. Kies voor minimaal een temperatuur van 65 graden. Anders geef je bacteriën de ruimte en dat willen we ook niet.
-Laat de fluitketel op het fornuis staan en pak de waterkoker! Dat scheelt je heel veel energie.
-Kies voor zuinige apparaten. Dat kun je zien aan het energielabel A+ of A++. Er zijn nu zelfs al apparaten te koop met A+++.TV en computer op standby? Dat is een no go als je jouw energiekosten zo laag mogelijk wil houden.
-Wassen? Dat hoeft niet meer op 90 graden. Zet je wasmachine eens op 30 graden. Het is namelijk bewezen dat je was dan ook goed schoon wordt. En drogen? Dat doe je het beste op zolder of op een zonnige dag in de tuin. Dat scheelt weer een dure droger die moet draaien.
-Gebruik een slimme thermostaat. Zo kun je precies je verbruik in de gaten houden.

Energieleveranciers vergelijken
Loop je energiecontract bijna af of begint je termijnbedrag steeds meer op te lopen? Dan zou het goed zijn om eens een aantal energiemaatschappijen te vergelijken. Want naast besparen op je energiekosten, kun je ook overstappen naar een andere energieleverancier. Dat kan je al snel meer dan honderden euro’s schelen per jaar!

Overstappen kan misschien wat spannend klinken. Maar er zijn onafhankelijke energievergelijkers, zoals Energievergelijker.nl, die jou kunnen helpen. Op zo’n website kun je binnen 3 stappen zien hoeveel je maandelijks kunt besparen als je overstapt!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist