Je eigen kunstgalerij beginnen?

Vier handige tips

Voor veel artiesten is het een droom om een eigen kunstgalerij te beginnen. Zo heb je de kans om jouw eigen kunst te exposeren en aan anderen te laten zien, maar kun je ook aan andere artiesten en kunstenaars een kans bieden om hun kunst te laten zien in een galerij. Wil je dit graag doen maar weet je niet goed waar te beginnen? De volgende vier tips helpen je wellicht op weg.

1: Huur een klein en goedkoop pandje

Het huren van panden lijkt wellicht erg duur en dat is het vaak ook, maar het is slim om het eerst gewoon kleinschalig op te zoeken. Een kleine ruimte voor een lage prijs is niet ideaal voor als je een echt grote en goed lopende galerij hebt, maar zo lang je het nog allemaal pas net doet en het nog kleinschalig is, is een klein en goedkoop pandje helemaal prima! Zorg ervoor dat het op een relatief makkelijk te bereiken plek zit en dat mensen van buiten kunnen zien wat ze binnen kunnen vinden, maar voor de rest hoeft het echt geen prachtig pand te zijn.

2: Maak reclame en wek interesse

Je wil natuurlijk dat er mensen op jouw galerijtje af komen. Hoe zorg je hiervoor? Je kunt beginnen met het maken van reclame. Zet bijvoorbeeld dingen over je galerij op Instagram, plaats advertenties op Facebook (ook erg handig om andere kunstenaars mee te vinden) en verspreid het woord bij mensen in je omgeving. Op die manier zorg je al direct voor geïnteresseerden en loop je niet het risico dat er niemand op af komt.

3: Laat van buiten zien wat je doet

Zorg dat als mensen langs jouw pand lopen, ze direct een beeld hebben van wat je doet. Met een simpel briefje met bijvoorbeeld een korte uitleg en een paar kunstwerken in de ramen, nodig je ze uit om naar binnen te komen. Ook kun je hier aan mensen laten weten dat ook hun kunst daar te exposeren is. Met informatie al buiten aan het raam, is de kans dat ze bijvoorbeeld naar binnen stappen veel groter.

4: Stel geen bizarre prijzen

Het leven als artiest is zwaar en inkomstenzekerheid heb je bijna nooit als je alleen kunst verkoopt. Maar toch is het verstandig om aan het begin je prijzen laag te houden en de drempel voor mensen om iets bij je te kopen ook laag te houden. Zijn je prijzen erg hoog, dan gaan mensen minder snel jouw kunst kopen. Maar zijn ze relatief laag en aantrekkelijk? Dan gaat alles veel sneller de deur uit (als dit je doel is, natuurlijk). Mensen willen natuurlijk het liefst betaalbare kunst aan de muur.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist