Is jouw thuiswerkplek

ergonomisch ingericht?

Hoewel er inmiddels al wat versoepelingen zijn doorgevoerd met betrekking tot de corona maatregelen, zijn er nog veel mensen die thuis (blijven) werken. Als flexwerker of zzp’er kan je dit al gewend zijn, maar niet iedereen is goed voorbereid op het vele thuiswerken. Niet alleen kun je niet snel even een collega aanhaken of klanten ontvangen, ook qua kantoormeubelen zal het er thuis heel anders uitzien. Hieronder vind je enkele zaken om rekening mee te houden als je fulltime thuis aan het werk bent. 

Een ergonomische bureaustoel aanschaffen

Werk jij thuis op een ergonomische bureaustoel? Je denkt misschien van wel, maar waarschijnlijk heb je een wat meer simpele uitvoering van een bureaustoel. Op zich niet erg, maar als je uren aaneen aan het werk bent in je thuiskantoor zal je dit op een gegeven moment merken aan je rug, nek en/of schouders. Kies daarom voor kwaliteit!

Het is belangrijk dat een bureaustoel de bewegingen van je lichaam volgt. De stoel moet in hoogte verstelbaar zijn, maar het is ook belangrijk dat bijvoorbeeld de armsteunen verstelbaar zijn. Een ergonomische bureaustoel kun je helemaal naar eigen wens instellen. Dankzij deze opties bied je jouw lichaam perfecte ondersteuning tijdens het werk.

Ergonomisch werken

Heb je een ergonomische bureaustoel aangeschaft? Top! Maar wil je volledig ergonomisch werken, dan ben je er nog niet. Vergeet ook zeker niet om bijvoorbeeld een ergonomische muis te gebruiken. Zet je beeldscherm(en) op de goede hoogte, zodat je later geen last krijgt van je nek of schouders. Werk in de juiste zithouding en voorkom rugklachten. Wat ook zeker niet zou misstaan in je thuiskantoor is een zit-sta bureau, zodat je zitten en staan met elkaar kunt afwisselen tijdens het werken.

Andere aandachtspunten

Probeer thuis in een rustige ruimte te werken, niet aan bijvoorbeeld de keukentafel. Als het qua ruimte mogelijk is, kun je het beste in een aparte kamer werken. Creëer je eigen kantoor! Niet alleen word je minder snel afgeleid, je zal merken dat het veel fijner werkt aan een bureau.

Last van vermoeide ogen? Dan kan het zomaar zijn dat je in het verkeerde licht werkt. Misschien komt er (te) weinig natuurlijk licht de ruimte binnen of heb je slechte verlichting in de ruimte zelf. Houd hier rekening mee als je thuiswerkt.

Blijf in beweging! Voordat je het weet zit je al enkele uren te bikkelen achter je laptop, maar vergeet niet om af en toe even op te staan om een kopje koffie te halen. Te lang in dezelfde houding werken kan immers funest zijn voor je lichaam. Bel je veel met klanten? Probeer dan bijvoorbeeld wat vaker op te staan en al bellend rond te lopen.

Heb jij de juiste thuiswerkhouding al gevonden?

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist