Inboedelverzekering
en je mobiele telefoon: onze tips
Iedereen heeft weleens een onhandig of klungelig moment. Het is daarom flink balen wanneer je dit moment nét ervaart wanneer je je dure nieuwe smartphone in je handen hebt. Voor je het weet laat je het toestel uit je handen glippen en zit je met een kapot apparaat opgescheept. Tot voor kort geleden was dit echter niet zo’n groot probleem: even je verzekeraar bellen, formulier invullen en wachten op de declaratie. Helaas wordt deze situatie in de toekomst steeds minder vanzelfsprekend. Het geval wil namelijk dat steeds meer verzekeraars niet langer je mobiele telefoon onder de reguliere inboedelverzekering dekken. Dit doen zij omdat de declaratie kosten de afgelopen jaren ontzettend hard stijgen. Onder meer a.s.r. en ANWB hebben hun dekking recentelijk aangepast en de verwachting is dat meerdere partijen volgen. In plaats van dat een mobiele telefoon standaard onder de inboedelverzekering valt, bieden deze partijen aanvullende pakketten aan. Dit kan zowel goed, als slecht voor jou uitpakken. Hangt er vanaf wat voor type declarant jij zelf bent. Ongeacht of jij nu nooit iets declareert bij je verzekeraar, of juist heel veel, in dit artikel geven wij jou tips mee waarmee je mogelijk geld kunt besparen
Ben jij een echte kluns?
Je kent de situatie vast wel. Jij bent die persoon die altijd met een kapotte telefoon rondloopt. Je hebt je zojuist georiënteerd op een nieuw telefoonabonnement waarbij je een splinternieuwe, dure iPhone 7 of Samsung Galaxy S8 ontvangt. Je hebt het toestel nog geen paar dagen en het noodlot slaat al toe: je laat het toestel uit je handen glippen, stoot ermee tegen een tafel of gooit er koffie overheen. Of het nou binnenshuis of buiten is gebeurd: het is aantrekkelijk om het toestel op te geven bij de inboedelverzekering.
Zoals gezegd hebben de verzekeraars dit ook gemerkt, waardoor de kostenpost voor hen ontzettend stijgt. Om ervoor te zorgen dat de basispremie niet stijgt voor alle klanten, bieden zij steeds meer aanvullende pakketten voor je mobiele telefoon aan. Wanneer jij hier vaak aanspraak op maakt kan het lonen om je te verdiepen in de dekking van je huidige verzekering, en mogelijk te kijken naar aanvullende pakketten. In de meeste gevallen is het voor jou als grote declarant namelijk voordeliger om een aanvullende verzekering voor je mobiele telefoon af te sluiten. Hoe de situatie bij jouw verzekeraar precies zit, dien je even na te vragen.
Of heb je echte steady hands?
Dan is er een grote kans dat de premie van jouw inboedelverzekering in de toekomst enkel daalt. Steeds meer partijen waaronder Inshared, Ditzo en ING hebben de mobiele telefoon uit de standaard inboedelverzekering gegooid. Jammer voor de klunzen onder ons, maar voor personen als jij met steady hands levert dit vaak voordeel op. De basispremie daalt immers veelal bij bovenstaande partijen, aangezien voor een mobiele telefoon een aanvullende verzekering wordt aangeboden. Hierdoor draai jij niet op voor de onhandigheid van een ander. Uiteraard dien je wel even bij je eigen verzekeraar na te gaan hoe het precies zit qua voorwaarden. Over het algemeen geldt echter dat wanneer jij niet regelmatig iets omtrent je mobiele telefoon declareert bij je inboedelverzekering, een aanvullend pakket niet loont.
Een goed advies is goud waard
Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.