IJsland

Natuur en mystiek


Een weids en uitgestrekt (wit) landschap met geisers die kokendheet water spuiten, actieve vulkanen en pruttelende modderpoelen. Waar vind je dat nog? In IJsland! Een zeer bijzonder land waar veel te ontdekken valt. Helemaal in de winter, die overigens niet zo koud is als de naam IJsland doet vermoeden. Voigt Travel heeft een wel heel speciale 8-daagse reis naar dit adembenemende land samengesteld: zowel naar de ongerepte en pure natuur in het noorden als naar bruisend Reykjavik. Dát is pas een perfect winteravontuur!

 

 

Andere planeet

Massieve gletsjers met ijs en sneeuw liggen aan je voeten. Net als een weids en uitgestrekt landschap, want IJsland telt bijna geen bomen. Je waant je hier echt op een andere planeet. De indrukwekkende 8-daagse reis ‘naar de andere planeet’ heeft veel hoogtepunten in petto. De eerste dag vlieg je via Keflavik naar Akureyri om vervolgens op ontdekking te gaan in de witte natuur van noordelijk IJsland. Tijd genoeg om bijzondere excursies te maken. Met een IJslandse superjeep door het ruige landschap of per sneeuwscooter over gletsjers? De meest indrukwekkende waterval van Europa, de Dettifoss (44 meter hoog en ruim 100 meter breed) bezoeken of samen op zoek naar het Noorderlicht? Het kan allemaal! Ook een duik in de natuurlijke, warme baden van Myvatn Nature Baths mag niet ontbreken! Bubbelen in die warmwaterbronnen (38-40ºC) is een must in IJsland.

 

 

Sprookjes bestaan

Het 8-daagse Winteravontuur Noord-IJsland heeft veel mooie belevenissen op het programma staan waarbij er ook ruimte is voor een eigen invulling. Wordt het een rustige wandeling door de sneeuw of juist een bezoek aan het eeuwenoude Dimmuborgir. Dit gebied is door een vulkaanuitbarsting ontstaan en volgens IJslandse legende wonen hier de dertien IJslandse kerstmannetjes. Een mooi sprookje. Of toch niet? Want sprookjes bestaan in IJsland, net als de elfjes waar de bewoners heilig in geloven. Na al deze avonturen is het tijd om naar de hoofdstad Reykjavik te vertrekken. Om cultuur te snuiven en te shoppen…

 

 

Accommodatie

Tijdens het Winteravontuur Noord-IJsland verblijven gasten vijf nachten in Sel Hotel Myvatn. Een gemoedelijk en sfeervol hotel dat aan het bevroren Myvatn meer ligt. Schaatsen en langlaufski’s zijn gratis beschikbaar. Na het langlaufen nog even bijkomen in de sauna of de hot tub? Geen probleem, want ook deze faciliteiten zijn inclusief. Uiteindelijk zijn er in Reykjavik nog twee overnachtingen in een tweepersoonskamer met douche, toilet, telefoon en televisie. En… wel zo prettig. Het hotel bevindt zich in het centrum van Reykjavik.

 

Kijk voor meer informatie op: www.winteravontuur.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist