Dit zijn goede redenen

om houten creaties te maken

Bezoek je weleens een woonboulevard? Met al die winkels op een rij, is de kans aannemelijk dat je een meubelstuk of accessoire vindt dat voldoet aan je wensen. Echter kan het ook gebeuren dat je niets vindt. Misschien is de kleur niet goed, is het artikel uitverkocht of twijfel je nog over de aankoop.

Dan is het goed om te weten, dat het ook mogelijk is om zelf iets te maken. Bijvoorbeeld met hout als okoume multiplex. Ben je geen enthousiaste doe-het-zelver? Of wil je weten of het wel de moeite waard is om met de gereedschapskist aan de slag te gaan? Misschien vind je in dit korte artikel je antwoorden.

Duurzaam én recyclen

De meeste houtsoorten staan bekend om de duurzaamheid. Vooral als het hout droog staat of is behandeld met bijvoorbeeld een beits, kan het nog jaren meegaan. Maak je bijvoorbeeld een houten vensterbank of een schommelstoel? Grote kans dat je hier nog jaren plezier van hebt.

Maar het kan ook zo zijn, dat je na enige tijd uitgekeken raakt op het meubelstuk. Nu leent hout zich prima om te recyclen en opnieuw te gebruiken. Je haalt het simpelweg uit elkaar en verwerkt het in een nieuw project. Zo ben je niet alleen creatief bezig, je bent ook actief aan het recyclen. Alle kleine beetjes helpen voor het klimaat.

Op verschillende manieren te bewerken

Het mooie van hout is ook, dat het op de gewenste manier bewerkt kan worden. Zo kun je kiezen voor een kleurloze beits om het oppervlak te beschermen tegen vocht, maar ook voor een krijtverf om het hout te kleuren.

Afhankelijk van de stijl van het interieur en de plek waar het hout komt te staan, kun je zelf kiezen wat voor jou de geschikte methode is. Daar komt ook bij, dat je hout in verschillende projecten kunt verwerken. Zo wordt het een persoonlijk project, dat je niet zo snel ergens terugziet.

Video’s, zonder kennis

Doe-het-zelven brengt men al snel in verband met professioneel klussen of bouwen. Maar het tegendeel is waar. Want door middel van bijvoorbeeld een klusvideo of tekening en wat basisgereedschappen, kun je de mooiste creaties maken. De instructies vertellen precies wat je moet doen, afmeten en nog hebt.

Het internet is in dit geval een grote verzamelplek waar je deze informatie kunt vinden, waarna je aan de slag kunt. Ervaring is dus niet vereist, waardoor je op ieder moment kunt beginnen met een houten creatie.

Laagdrempelig hout kopen

Ben je er over uit dat je met hout aan de slag wil gaan? Het is niet moeilijk om aan houten planken te komen. Misschien wil je steigerhout of okoume multiplex kopen. Dit kan vaak al bij de plaatselijke bouwmarkt of op het internet.

Maar misschien ken je wel een houtverkoper in de buurt. Daarbij kun je geluk hebben en houten planken in de korting kopen, waardoor je creaties nóg minder kosten. Daarbij is het zeker een aanrader om hout te gebruiken dat je over hebt of ergens uit hebt gehaald, zodat de prijs nóg lager blijft.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist