Houtworm

Hoe kun het herkennen

Houtworm wordt als een van de meest vervelende ongediertesoorten beschouwd. Niet alleen binnen je woning kan dit beestje voorkomen. Ook buiten woningen zijn vaak verschillende plekken te vinden, waar de houtworm actief is. Onder de houtworm verstaan we de larve van verschillende soorten kevers en torren. De boktor is hiervan de bekendste soort, die te herkennen is aan zijn pikzwarte kleur en langwerpige lichaam. Wil je weten of je ook te maken hebt met houtworm in huis? In dit artikel geven we je verschillende tips, om de houtworm te herkennen.

Tip 1: speur naar kleine gaatjes in houten constructies
Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, voedt een houtworm zich met hout. Het beestje graaft zich in houten constructies in, om hier vervolgens gangen in te knagen. Deze gangen kunnen de stabiliteit van houten constructies ernstig verzwakken. De gangen zijn te herkennen aan kleine gaatjes van een of hooguit twee millimeter breed.

Tip 2: leg een wit vel papier onder houten constructies
Ook kun je ervoor kiezen om een wit vel papier onder houten constructies te leggen. Dit is voornamelijk een interessante optie, wanneer je al het vermoeden hebt dat er houtworm actief is. Je herkent de aanwezigheid van de houtworm aan de kleine houtsnippers die op het papier zichtbaar zullen zijn. Vaak zal je na het opmerken van de houtsnippertjes ook de kleine gaatjes herkennen.

Tip 3: let op de aanwezigheid van torren en kevers
Zoals eerder beschreven werd, is de houtworm een larve van verschillende soorten torren en kevers. Wanneer je regelmatig dode torren en kevers vindt, kan dit erop duiden dat er ook houtworm actief is in deze ruimtes. Een levende tor of kever zal je relatief weinig zien. Het dier verstopt zich overdag en wordt pas actief als het donker en rustig is.

Tip 4: schakel een specialist in voor hulp
Wanneer je twijfelt over de aanwezigheid van houtworm in huis, kan het verstandig zijn om de hulp van een specialist in te schakelen. Voor een specialist is het doorgaans relatief eenvoudig om te achterhalen of en waar de houtworm zich bevindt. De specialist kan je daarbij direct van hulp voorzien om deze ongediertesoort te bestrijden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist