Hoover stofzuiger

FreeJet

Precies honderd jaar nadat Hoover de allereerste stofzuiger op de markt bracht, zet het bedrijf met de FreeJet het eeuwfeest op een bijzondere manier kracht bij. Net als het eerste exemplaar is het namelijk een steelstofzuiger, maar dan uiteraard voorzien van de meest moderne technieken. De draadloze FreeJet is goed voor een halfuur degelijke arbeid en laat in de resultaten goed zien waartoe honderd jaar ervaring heeft geleid.

 

De FreeJet heeft een uitwasbaar HEPA Plus-filter en legt daarmee opnieuw een link naar het verleden. Het filter voorkomt dat stof door de lucht dwarrelt, en dat was aan het begin van de vorige eeuw precies de reden dat de steelstofzuiger werd uitgevonden. Nachtportier Murray Spangler maakte in Canton in de Amerikaanse staat Ohio namelijk trappen en kleedjes schoon, maar had daarbij als astmapatiënt last van het stof dat in de lucht kwam. Daarom maakte hij van een zeepdoos, een ventilator, een zijden kussensloop en een bezemsteel de eerste stofzuiger. Van deze inventief gebruikte onderdelen is natuurlijk niets meer terug te vinden in de moderne FreeJet, maar het werkingsprincipe is nog uitstekend vergelijkbaar.

 

Inklapbaar

In de FreeJet zijn de goede eigenschappen van een gewone, een draadloze en een steelstofzuiger verenigd. Het gemak van een draadloos apparaat wordt gecombineerd met het feit dat er niet gebukt hoeft te worden. Bijvoorbeeld bij wat kruimels kan de grote stofzuiger rustig blijven staan, terwijl het toch niet nodig is om op de knieën onder de tafel te kruipen. De borstel is – met een knop op de handgreep! – in te stellen op harde en zachte vloerbedekking, terwijl de zuigmond zich zeer wendbaar toont. Doordat de handgreep inklapbaar is, laat de FreeJet zich compact op het laadstation plaatsen. De lengte van 107 centimeter wordt hierdoor bijna gehalveerd.

Als hulpstukken worden een flexibele slang en een spitse zuigmond meegeleverd, zodat deze handige accessoires van de ‘standaard stofzuiger’ al evenmin ontbreken. De effectieve werktijd van ongeveer 30 minuten overtreft ruimschoots de capaciteit van de gemiddelde handzuiger. Ook voor het wat grotere werk is de FreeJet dus zeer geschikt. Ten slotte is er geen stofzak nodig. De inhoud van de opvangbak is daarbij ruim voldoende om het apparaat vele malen te gebruiken alvorens de bak geleegd moet worden.

 

Ervaring

Een eeuw na de eerste steelstofzuiger beleeft Hoover met de FreeJet een déjà vu. De overeenkomsten in het model staan echter in schril contrast met de prestaties van de meest moderne uitvoering. In de techniek zit honderd jaar ervaring verwerkt. Dat is logisch voor een merk waaruit in de Verenigde Staten zelfs een werkwoord is ontstaan: ‘to hoover’ betekent er ‘stofzuigen’. En aan dat taalgebruik zal ook in de komende honderd jaar weinig veranderen, behalve wanneer de technische ontwikkelingen ook dit fenomeen zullen inhalen.


Kijk voor meer informatie op: www.hoover.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist