Hoe zorg ik ervoor dat mijn auto in goede staat blijft?

Hier 4 tips!

Auto's zijn duur, dus het is voor veel mensen essentieel om ze in goede staat te houden. Als je een auto regelmatig naar de garage brengt en het onderhoud bijhoudt, kan dat een groot verschil maken bij de verkoop of de inruil. De omstandigheden waarin een auto thuis geparkeerd staat, kunnen later ook van invloed zijn op de waarde van de auto. Het is de moeite waard om te investeren in de bescherming van een auto, daardoor kun je onnodige schade voorkomen die kan ontstaan door iets kleins als vocht door condensatie of iets groots als een inbraak. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet om de waarde van de auto zoveel mogelijk te kunnen behouden!

Zet een auto in een garage of een carport

Een auto parkeren in een garage is ideaal. Een garage beschermt een auto tegen alle weersomstandigheden die de lak van een auto kunnen aantasten en natuurlijk diefstal. Als je beperkt de ruimte hebt, kun je er ook voor kiezen om een carport te laten plaatsen. Dit biedt ook goede bescherming en is daarnaast ook betaalbaar. Je zou voor ze zekerheid ook gebruik kunnen maken van een autohoes om de auto te beschermen tegen stof, vuil en puin. Ben je op zoek naar een overkapping voor een auto? Neem dan eens een kijkje bijĀ TuinbeursNederland.

Parkeer de auto op een vlakke ondergrond

Als je een auto op een vlakke ondergrond kunt parkeren, doe dat dan. Een auto schuin parkeren kan de ophanging van de auto belasten en corrosie en roestvorming veroorzaken.

Installeer een motorstarter en alarm op afstand

Je kunt een motorstarter op afstand kopen waarmee je de motor van de auto kunt inschakelen vanaf een smartphone. Dit is een geweldige optie voor als het erg koud is en als je de auto wilt starten en de motor wilt laten opwarmen voordat je gaat rijden. Een alarmsysteem is een extra manier om de auto te beschermen en je te waarschuwen voor gevaar. Er zijn verschillende soorten alarmen, dus praat met een auto-expert om er een te vinden die het beste bij jouw behoeften past.

Voeg droge condensatie-absorbers en silica toe

Bepaalde materialen, zoals wol, kunnen vocht aantrekken en corrosie veroorzaken. Gebruik materialen die vochtbestendig zijn, zoals katoen en synthetische materialen, in de auto voor stoelen en vloermatten. Aan de binnenkant van de auto kun je ook silica plaatsen om het vocht te verminderen, dit kan roest en corrosie helpen voorkomen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist