Hoe kies je een geschikte brievenbus?

voor je huis

Het kopen van een brievenbus lijkt misschien onbelangrijk. Het is niet iets waar de meeste mensen heel lang over nadenken. Meestal wordt er gewoon voor een simpel exemplaar gekozen. Elke brievenbus is goed, toch? Misschien. Maar het is niet voor niets dat er zoveel verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Als je het doet, moet je het dan ook goed doen. Maar hoe maak je een keuze tussen dit enorme aanbod? Hoe kies je een geschikte brievenbus waar zowel jij als de postbezorger erg gelukkig van worden?

Houd rekening met de postbode

Nog veel te vaak zijn brievenbussen gewoon niet erg vriendelijk voor postbodes. Ze kunnen zich snijden aan scherpe randen, de brievenbus is gewoon te hoog of juist te smal. Hoe vaak komt het wel niet voor dat postbodes met zogenaamde brievenbus cadeaus alsnog moeten aanbellen? Met alle gevolgen van dien als de ontvanger niet thuis is. De meeste brievenbussen zijn hier gewoon niet voor gemaakt. Om nog maar te zwijgen over de lading kaarten rond de feestdagen. Denk daarom echt na over de gevolgen voor de postbode als je een nieuwe brievenbus koopt. Hij of zij moet probleemloos jouw post kunnen bezorgen. Hierbij is het ook fijn als de brievenbus duidelijk herkenbaar is.

Waterdicht

In Nederland zijn we gewend aan onvoorspelbaar weer. Het ene moment kan de zon nog schijnen en het andere moment komt de regen met bakken uit de lucht vallen. Op sommige dagen lijkt het soms wel alsof de regen nooit meer zal stoppen. Een waterdichte brievenbus is dan ook zeker geen overbodige luxe. Gek genoeg wordt hier niet altijd genoeg aandacht aan besteed. Veel brievenbussen zijn niet volkomen waterdicht. Zeker niet wanneer de regen schuin op de brievenbus valt. Goed om even extra op te letten dus.

Kwalitatieve brievenbus

Kies je voor een brievenbus die in de deur wordt gemonteerd? Dan werkt dit meestal middels een systeem met borstels. Deze moeten de kou buiten houden, terwijl de post wel gewoon naar binnen kan. Een mooi idee, maar in de praktijk werkt dit niet altijd even goed. Naast het feit dat de borstels meestal juist de post buitenhouden, zien we ook dat er gedurende de wintermaanden veel tocht ontstaat. Gelukkig is dit relatief eenvoudig te voorkomen door voor een echte, kwalitatieve brievenbus te kiezen. 

Kies voor een vrijstaande brievenbus

Er is veel te zeggen voor een vrijstaande brievenbus. Allereerst omdat er zo geen gat in de deur gemaakt hoeft te worden en er minder tocht in de gang ontstaat. Daarnaast is dit ook een populaire keuze voor woningen met een lange oprit. Op die manier hoeft de postbode niet helemaal tot aan de deur te lopen om de post te bezorgen. Dit wordt vaak gezien bij grotere vrijstaande woningen.

Het leuke van vrijstaande brievenbussen is ook dat ze in heel veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn. Er zijn prachtige moderne brievenbussen, maar ook klassieke varianten en zelfs brievenbussen die een geheel andere vorm hebben. Laat je creativiteit de vrije loop en kies voor de brievenbus die bij jouw woonstijl past.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist