Het perfecte schilderij kiezen

tips en tops

Een interieur zonder kunst is saai. Een mooi schilderijtje voor aan de muur is dus zeker geen overbodige luxe. Benieuwd naar hoe je het beste schilderij vindt? Lees dan snel verder!

Een schilderij fleurt iedere inrichting op

Het maakt niet uit welke interieurstijl jij hebt, een schilderij is altijd een goede toevoeging.  Je hoeft er zelfs geen gaten voor in de muur te boren, want er bestaat ook een speciaal schilderij ophangsysteem waarmee je het schilderij eenvoudig aan je muur bevestigt. Als je wilt dat het schilderij een meerwaarde is voor je interieur, is het wel belangrijk dat je de juiste keuze maakt.

Kies een schilderij dat past bij je interieur

Het is erg belangrijk dat het schilderij goed bij de rest van je interieur past. Het moet samengaan met de stijl en de kleuren die je in je inrichting gebruikt hebt. Kies dus niet voor een abstract schilderij in een landelijk interieur of een sfeervol landschap in een moderne inrichting.

Wat je wel kan doen, is zorgen voor kleurcontrasten met een schilderij. Als je bijvoorbeeld voornamelijk zachte, lichte kleuren in je interieur gebruikt hebt, kun je opvallende kleuren toevoegen om zo voor een bijzondere uitstraling te zorgen.

Het formaat is belangrijk

Het formaat is net zo belangrijk als hoe het schilderij eruitziet. Een heel klein schilderijtje aan een grote kale muur oogt niet zo mooi. Tenzij je meerdere kleine schilderijen bij elkaar hangt. Als je van plan bent om je kunstwerk boven je zitbank of een dressoir te hangen, dan is een minimale maat van 100 cm breed aangeraden. Je kunt het perfecte formaat ook uitrekenen: neem ongeveer 2/3 van de breedte van het meubel waarboven je het gaat hangen.

Laat je schilderij spreken

Een schilderij heeft voornamelijk een decoratieve waarde. Maar sommige mensen kiezen ervoor om een kunstwerk te kopen dat iets over hen zegt. Dat is een goede manier om persoonlijkheid aan je interieur toe te voegen. Een schilderij dat iets weergeeft waar je dol op bent, raak je bovendien nooit beu gezien.

Je kunt bijvoorbeeld je kinderen of huisdier op een canvas laten schilderen en dit ophangen. Maar een schilderij dat te maken heeft met een van je passies is ook een goede optie. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij van een strand als je dol bent op reizen. Of een kunstwerk van dansende mensen als dansen je passie is, enzovoort.

Denk goed na over je keuze

Het is erg belangrijk dat je niet zomaar een schilderij uitkiest. Want het zou jammer zijn als je het al na een korte tijd beu gezien bent. Om de juiste keuze te maken, dien je te kijken naar de kleuren en de stijl die je in je interieur gebruikt hebt.

Daarnaast is het belangrijk om het juiste formaat uit te kiezen. Kies ook bij voorkeur voor een schilderij dat je vrolijk maakt en iets over je zegt. Als je met deze dingen rekening houdt, vind je zonder moeite een schilderij om lang van te genieten!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist