Herzog

compressie kousen

De meeste lopers kiezen voor herzog compressie kousen omdat deze het beste helpen om beter te lopen.

Wat is Herzog?
Herzog is een Nederlands bedrijf dat zich volledig gespecialiseerd heeft in compressiekousen voor sporters. Ze doen veel onderdoek naar de voordelen van lange kousen die niet zo strak zitten. Het merk heeft daarom ook een groot aantal fans want ze zijn echt comfortabel en helpen je om sneller te worden met lopen.

Wat doet de Herzog kous?

De kousen bevorderen je versnelde herstel na sport en inspanning en verkleinen de kans op een blessure. Doordat je onderbeen op zes verschillende punten wordt opgemeten krijgt de kous de perfecte pasvorm.

Doormiddel van deze opmeting en pasvorm krijg je een mooi afnemend drukverloop vanaf je enkel tot boven de knie en worden de afvalstoffen sneller afgevoerd, dus presteer je beter.

Medische voordelen
Compressiekousen worden gezien als een goede oplossing voor overbelaste, opgezwollen, pijnlijke en vermoeide kuiten tijdens het hardlopen of lange wandelen. Daarnaast kunnen ze ook helpen na blessures die zijn ontstaan tijdens het hardlopen. Denk hierbij aan veelvoorkomende klachten zoals shin splints, krampen en bloeduitstortingen.

 

Shin Splint kousen
Shin Splint is een klacht aan de onderbenen en ontstaat door overbelasting. Het is een scheenbeen irritatie en de meest voorkomende plek van de Shin Splints is zo’n 8 centimeter boven de binnen-enkel tegen het scheenbeen aan. Dit ontstaat omdat er continue met behoorlijke kracht aan de spier word getrokken (die zich op die plaats aan het scheenbeen hecht, aan de achterste scheenbeen spier).

Daarom noemt men de Herzog kousen ook wel shin Splint kousen. Tijdens de ren bewegingen komt er grote kracht op die plek waar deze spier zich aan het scheenbeen hecht en daar ondersteunen de ‘Shin Splint kousen’ om je te helpen

Soorten
De soorten Herzog zie je tegenwoordig in 2 types en een aantal fraaie kleuren. Herzog heeft dus niet meer 1 type compressiekousen maar tegenwoordig heb je de keuze uit meerdere types kousen.

 • Active compressiekousen met een lage druk: 22 – 28 mmHg (medium compressie) en een afnemend drukverloop vanaf enkel tot knie.
 • PRO compressiekousen/ PRO sportcompressiekousen met een hogere druk, namelijk 23 – 32 mmHg (stevige compressie)
 • De Tube zonder voetstuk.

 

Active compressiekousen
Het type compressiekousActive zit minder strak dan de PRO en is dan ook gemakkelijker aan te trekken. De Active sokken zijn meer geschikt voor wandelaars dan voor hardlopers.

Voordelen:

 • Sneller herstel na inspanning
 • Blessurevrij sporten
 • Afnemend drukverloop
 • Medium compressie

 

PRO compressiekousen
De meest gekochte variant van Herzog is de compressiekous PRO. Deze heeft een uniek afnemend drukverloop en ook zit er een verschil in de compressiewaarden.

Voordelen:

 • Gedoseerde compressie
 • Afnemend drukverloop van enkel tot knie
 • Effectief bij kuitklachten, shinsplints en achillespees problemen
 • Sneller herstel na de inspanning

 

Compressietubes
De compressietubes van herzog hebben een hoge compressie. De pro compressie tubes hebben geen werking op de voet. In tegenstelling tot kousen met voet moeten deze na het sporten/ hardlopen worden uitgedaan.

 

Aanmeten
Je wil natuurlijk de juiste maat kousen bestellen . Het is dan van belang om op de juiste manier je maten op te meten .
Zo meet je zelf je eigen Herzog-maat:

 • Meet de omvang van het been 1 cm onder de knieplooi
 • Meet dan de grootste omvang van de kuit
 • Vervolgens meet je de kleinste beenomvang, net boven de enkel knobbels.
 • Meet de hiel-wreeflijn.( niet nodig voor tubes)
 • Meet de lengte van het been: kort (34-39cm), lang (39,1-46 cm.) of extra lang(46,1-52 cm)
 • Bepaal de voetmaat, klein(36-39), groot(40-44), extra groot(45-48)

 

 

Conclusie

Het nut van compressiekousen is het meeste door Herzog onderzocht en deze schokabsorberende compressie kousen verminderen volgens de onderzoeken de trillingen die de onderbeen spieren tijdens het hardlopen te verduren krijgt en reduceert de kans op spierpijn.

Door de goede afvloeiing van opgebouwde melkzuur en een verhoogde bloedtoevoer kunnen spieren sneller herstellen van inspanning.

Er zijn meer merken die betaalbaarder zijn maar als je waarde hecht aan de grondlegger en onderzoeken van de effecten van de compressiekousen dan moet je bij Herzog zijn.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist